eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Így demonstrálnának a Tesco magyar dolgozói - lapszemle

A Magyar Nemzet a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnökével közöl interjút.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy Botka László a Deák-kör 2014-es elképzeléseinek megfelelően pártonkívüliekből állított fel árnyékkormányt és ez újabb vihart kavart a szocialista pártban. A lap elnökségi forrásai szerint a miniszterelnök-jelölt a Lendvai Ildikó, Szekeres Imre és Juhász Ferenc által fémjelzett társaság elképzeléseit hajtja végre.

A Magyar Nemzet a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnökével közöl interjút. Ha nem lesz eredményes a Tesco dolgozóinak szombati demonstrációja, akkor elképzelhető, hogy üres bevásárlókocsikkal lassítják az üzletlánc forgalmát - mondta Sáling József a lapnak. Az elnök szerint a munkaerőhiány óriási probléma, és a béremelés az egyetlen megoldása.

A Portfolio azt írja, hogy a Magyar Nemzeti Bank idén tavasszal kutatást végzett a fiatalok pénzügyi tájékozottságáról és az eredmények alapján volna min fejleszteni. A legfiatalabbaknál ugyanis mindössze 13 százalék volt azok aránya, akik a pénzügyi kifejezések legalább 90 százalékát ismerték. Az őket követő korosztálynál ez 30 százalékra emelkedett, a 30 év felettiek esetében pedig a 40 százalékot is meghaladta -- olvasható a portálon.

A napi.hu szerint teljes katasztrófává válik a Brexit. Egy évvel a népszavazás után sem a kormánypárt, sem az ellenzék nem képes víziót kínálni a brit társadalomnak arról, hogy milyen jövő várhat rá. Ehelyett csak az egyik kutya másik eb kategóriájába tartozó, a valósággal hadilábon álló vezetőket tudnak felmutatni - fogalmaz a cikk szerzője.

A Világgazdaság azt írja, hogy többszöri csúszás után a nyár végén elkezdik telepíteni Budapesten az elektronikus jegyek használatához szükséges beléptetőkapukat. Élesben jövőre indul az üzem -- olvasható a lapban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×