eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében: ez lehetett az indíték?

Kiemelten vizsgálják a nyomozó ügyészek, hogy mi volt a tettes motivációja a Teréz körúti robbantás elkövetése során. Úgy tűnik, az ok lehetett akár zavaros, szélsőjobboldali ideológia is - számolt be a Magyar Idők.

Vizsgálja a szélsőjobboldali szálat a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Teréz körúti robbantás ügyében – tudta meg a Magyar Idők.

„A nyomozás során a gyanúsított által elkövetett bűncselekmények motívumát kiemelten vizsgáljuk. A nyomozás érdekeire tekintettel ennél részletesebb tájékoztatás nem adható kérdésére” – válaszolta a lap megkeresésére Simon Richárd ügyész, a KNYF helyettes szóvivője.

A lap egy olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy

egy szélsőjobboldali zenei szubkultúra jelképeit viselte a gyanú- sított,

amikor legutóbb az előzetes letartóztatásának meghosszabbítására kísérték a bíróságon.

A róla készült fotó alapján több szubkultúraszakértő is a nemzetiszocialista black metal (National Socialist Black Metal – NSBM) jelképeit azonosította, ezekhez hasonló szimbólumok tűnnek fel az Aryan (árja) Black Metalban is.

A sátánista, keresztényellenes black metal nemzetiszocialista irányzata Hitler- és náciimádó.

A skandináv államok mellett Ukrajnában nyert főleg teret, de Európa számos más országában is élnek követői.

P. László tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőrre, amelynek hölgy tagját életveszélyesen, férfi tagját súlyosan megsebesítette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×