eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A hó foglyává vált 200 szállóvendég Galyatetőn

A Mátrában a Galyatetői Nagyszálló második napja el van vágva a külvilágtól - írja az Index. Egy hotelnyi ember ragadt ott a 40 centis hóval körülvett épületben, közben hóvihar, kidőlt fák. Pánik nincs, de a víz hamarosan elfogy.

FRISSÍTÉS: új információk a helyzetről ebben a cikkünkben olvashatók.

Galyatetőn több mint 200 ember ragadt egy szállodában a havazás miatt – erősítette meg az Index hírportál értesülését az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Hajdú Márton az InfoRádiónak elmondta: az érintett vendégek ellátása megoldott, a közútkezelő dolgozik a hotelhez vezető utak megtisztításán.

Már elkezdtek zacskóból vizet osztani, mert két óra múlva kifogy a víztartály és gond lesz aggregátorral is. Délután négykor lesz egy újabb eligazítás, és holnap reggel talán kijutunk - tájékoztatta az Indexet az egyik szállóvendég.

>

Fotó: Index

A hotelt el tudták érni telefonon, ahol elmondták, hogy személyzettel együtt több, mint kétszázan ragadtak fent, akik nem tudják, pontosan mikor jutnak ki, de nincs pánik. A tudomásuk szerint jelenleg aki csak tud, azon dolgozik a hegy lábánál, hogy járhatóvá tegyék az utat a hotelhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×