eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A virtuális valóság legyőzi a fóbiákat

A virtuális valóság legyőzi a fóbiákat

Már három fóbia gyógyítására van lehetőség a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján - mondta az InfoRádiónak az egyetem docense, az intézmény úgynevezett "virtuális valóság" központjának vezetője.

A „virtuális valóság” technológiával három; a repülés-, a magasság- és a metrófóbiát lehet kezelni – mondta el a Semmelweis Egyetem docense. Simon Lajos hozzátette, ezeket pszichoterápiával gyógyítani lehet.

„Viselkedés-kognitív terápiás módszerrel lehet leginkább ezeket a fóbiákat kezelni, ennek új változata a „virtuális valóság”-terápia. Ez azt jelenti, hogy olyan virtuális világokat hoznak létre programozással vagy 360 fokos gömbkamerás felvételekkel, ami azokat a helyzeteket mutatja be, amelyet repülés vagy egy metróval történő utazás során átélünk. Pontról pontról, fokozatosan megyünk végig minden elemén.”

A páciensek először megtanulnak egy relaxációs, ellazító technikát, majd a legkisebb szorongást kiváltó helyzettől indulva lépnek tovább – mondta Simon Lajos. Ezzel megtanulják, hogy az éles helyzet sem okoz veszélyt, problémát – tette hozzá a Semmelweis Egyetem docense.

„A fóbiás magatartás egy hibás tanulás következménye, az újratanulással ezért lehet korrigálni.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×