eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tarlós elgondolkodik az olimpiai pályázat visszavonásán

Elegendő számú aláírás esetén elgondolkodik az olimpiai pályázat visszavonásán a főpolgármester.

Tarlós István sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy kellő számú aláírás esetén nem keres jogi kiskapukat a referendum halogatására.

"Ha már eldőlt, hogy a budapestiek kellő számban aláírták, hogy népszavazást akarnak, akkor (...) erősen el fogok gondolkodni azon, hogy nem kéne-e visszavonni a pályázatot" - fejtette ki.

A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy másfél évvel ezelőtt az országos politika maximális mellszélességgel kiállt az olimpia mellett, konszenzus volt az ügyben, de most valamiért az ellenzéki politikusok többsége "egész egyszerűen kihátrált". Ez árulás az ellenzék részéről – tette hozzá.

A népszavazási kezdeményezéshez péntekig lehetett gyűjteni az aláírásokat. Az kora délután derül ki, hogy a Momentum Mozgalom összegyűjtött-e a budapestiek 10 százalékának támogatását, azaz 138 ezer aláírást.

A népszavazásra bocsátott kérdés úgy szólna: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?" A Fővárosi Közgyűlés 2015 júniusában döntött a pályázás mellett, amelyet csak az LMP képviselője nem szavazott meg, a Demokratikus Koalícióé pedig tartózkodott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×