eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nincs szabály arra, hogy hány fok legyen egy kórteremben

A nagy hideg miatt a kórházak fűtési költségei is megemelkednek. Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének volt elnöke a Magyar Időknek azt mondta: bár nincs előírás arra, hány foknak kell lennie egy kórteremben, hiszen eltérőek az adottságok, a 20 Celsius-fok, ahogyan a lakásokban, elvárható hőmérséklet.

Mint azt a Bács-Kiskun Megyei Kórház gazdasági igazgatója, Hegedűs István a Hírös.hu-nak elmondta: a kemény tél akár 10-20 millió forint pluszköltséget is jelenthet az intézménynek. Molnár Attila szerint azonban összességében a megugró kiadásokkal együtt sem beszélhetünk horribilis tételekről, már csak azért sem, mert a távhő-, illetve gázenergia-ráfordítások az összkiadásokon belül átlagosan mindössze 5-6 százalékra tehetők - írta a Magyar Idők.

A pluszkiadások így annak ellenére nem okozhatnak problémát az intézményeknél, hogy náluk nem volt rezsicsökkentés. Volt ugyanis energetikai korszerűsítés, ez kisebb-nagyobb mértékben szinte már az ország összes egészségügyi intézményét érintette. Több helyen a teljes hűtési-fűtési rendszer megújult, de legalább a nyílászárók cseréjére mindenütt futotta az uniós projekteknek köszönhetően, és ez jelentősen megkönnyíti az épületek kifűtését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×