Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még mindig sok az iskolakerülő - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Idők arról ír, hogy a kormány a környező országok tapasztalatait is figyelembe veszi az idejétmúlt katonai szállítógépek cseréjéhez. A Magyar Nemzetben az útra szórt só környezetkárosító hatásáról olvashatnak.

A Magyar Idők arról ír, hogy a kormány a környező országok tapasztalatait is figyelembe veszi az idejétmúlt katonai szállítógépek cseréjéhez. A lap szerint a Visegrádi négyek ismereteire is támaszkodnak majd. Ezek az információk különösen értékesek lehetnek Magyarországnak az alkalmazhatóság, a pilóták és a műszaki kiszolgálószemélyzet átképzése, valamint az üzemeltetés területén – közli a lap honvédsági forrásokra hivatkozva.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy bár kevesebb olyan diák van, akinek családjától meg kellett vonni a családi pótlékot, mert a tanévben 50 óránál többet hiányzott, az adatok szerint nem oldódott meg az iskolakerülés problémája. Az általános iskolákban, főleg a halmozottan hátrányos helyzetű térségekben gyerekek tömegei hagyják ott a tanintézményt. A legtöbb diák hetedik és nyolcadik osztályosként lóg, és ezekben az osztályokban egyre rosszabb a helyzet.

A Magyar Idők a Nemzeti Pedagóguskar elnökével közöl interjút. Horváth Péter azt mondta: pontosan meg kell határozni, hogy mi a magyar közoktatás célja, és ehhez kell megteremteni a szükséges gazdasági és szakmai feltételeket. Beszélt arról, hogy a Köznevelési Kerekasztal a PISA-felmérés eredményének értékelése után elkészülő ajánlásában többek között a pedagógusképzés és a továbbképzési rendszer átalakítását, a tartalomfejlesztést, valamint a módszertan átgondolását javasolja majd a kormánynak.

A Magyar Nemzetben olvashatnak a só környezetkárosító hatásáról. A lap szerint évi 100 tonna nátrium-kloridot szór a lakosság az utakra télen, ezzel felmérhetetlen károkat okozva. A cikk szerzője emlékeztet arra, hogy egy 2008-as rendelet a településeken, közterületen csak úttesten engedélyezi a hagyományos só használatát, ahol az közeli fát nem veszélyeztet, ugyanakkor ennek megszegése 2012 óta nem minősül szabálysértésnek, így bírság nem szabható ki ilyen esetekben.

A napi.hu összeállításából kiderül: a munkáltatók szerint a béremelés önmagában kevés eszköz arra, hogy javítsák a munkakedvet és a munkahatékonyságot. A legnagyobb probléma a dolgozók alacsony motiváltsága. Ez ugyanis olyan súlyos következményekkel jár, ami a cégen belüli magas fluktuációhoz is vezethet.

A Portfolio írásából megtudhatják: megkezdődött az Ybl Vízház épületének felújítása, amely idén ősszel kulturális és rendezvényközpontként nyitja meg kapuit. A budai Várkert Bazár szomszédságában található épület felújítási költsége várhatóan 600 millió forint lesz.

A Világgazdaság arról ír, hogy a terror átrendezte az utazási piacot. A lap szerint a magyarok utazási kedve töretlen, ugyanakkor csökkent az érdeklődés a korábban népszerűnek számító török, tunéziai és egyiptomi tengerparti helyek iránt. Volt, ahol ötödére esett vissza a magyar utasforgalom