eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy fillért sem kapnak Bróker Marcsi károsultjai? - lapszemle

A Magyar Idők szerint sem a Kun-Mediátor károsultjai, sem a dolgozói nem számíthatnak kártalanításra.

Andor László közgazdász, volt uniós biztos lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje 2018-ban – tudta meg a Magyar Idők. A lapnak több szocialista vezető politikus is elmondta, hogy Andor mellett sokan azért állnak ki, mert ő egy „tiszta ember”, munkásságát elismerik és nem keveredett botrányba az elmúlt évtizedek alatt.

Vannak Magyarországon olyan kistelepülések, amelyeken csak a kormányzattal közösen lehet megoldást találni a lakosság-megtartásra és a vásárlóerő növelésére, különben csak veszteségesen lehet üzemeltetni a helyi kisboltot - mondta Petkó László, a COOP cégcsoport új elnöke a Világgazdaságnak adott interjúban. Az új igazgató arról is beszélt, hogy az eddigi bérszínvonal mellett optimalizálniuk kellett a bolthálózatot a jövedelmi viszonyok markáns különbségei illetve a dohányforgalom kiesése miatt.

Az agrárszektor.hu-n arról olvashatnak, hogy az éghajlatváltozás miatti felmelegedés hatására egyre több haszonnövény terem meg az északi sarkkör felett, és ez az állattenyésztés esélyeit is javítja. Ugyanakkor a változások mezőgazdasági kockázatokkal is járnak, mivel a kórokozók és a kártevők elterjedésére is számítani lehet.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy a bérlő Magyar Repülőszövetség elleni tulajdonjogi pertől függetlenül a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hosszabb távon is légikikötőként számol a budaörsi reptérrel. A társaság álláspontja szerint azonban a szövetség jogcím nélkül használja a repülőteret, a két fél közötti perben márciusban várható jogerős ítélet.

A nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, korábban a Népszabadság főszerkesztőjeként tevékenykedő Murányi Marcell lehet az egyik aspiráns az MSZP kommunikációs igazgatói posztjára – értesült a Magyar Nemzet. Hivatalos döntés még nincs, de a felkérés – a lap tudomása szerint – már megtörtént.

A napi.hu arról közölt összeállítást, hogy az országban hol fogy a leginkább a népesség. Mint írják: Budapesten kívül Veszprém, Zala, Baranya, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun és Békés megyében született kevesebb csecsemő, mint egy évvel ezelőtt. Ugyanakkor Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében 3-5 százalékkal nőtt a születések száma – derül ki a KSH megyei összesítéséből.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy súlyos tízmilliárdokba kerülhet a hazai adófizetőknek a cafeteria-rendszer 2012-es átalakítása: nemrég pert vesztett a magyar állam utalványügyben. A Ticket Restaurant márka tulajdonosának a 444.hu korábbi cikke alapján több mint 7,3 milliárd forintos kártérítést ítélt meg a Világbanknál működő nemzetközi vitarendező szervezet, de két másik társaság is beperelte az államot egy korábbi francia-magyar kormányközi egyezményre hivatkozva.

A korábban előforduló likviditáshiányos helyzetekhez képest a Budapesti Közlekedési Vállalat pénzügyi helyzete stabilizálódott és a folyamatos működéshez szükséges források rendelkezésre állnak - írja a Világgazdaság. Ennek hátterében az áll, hogy a Budapesti Közlekedési Központtal kötött közszolgáltatási szerződésnek megfelelően a BKK és a főváros ezúttal megfelelő időben és megfelelő mennyiségben adagolja a BVK működtetéséhez szükséges forrásokat.

A Magyar Idők szerint sem a Kun-Mediátor károsultjai, sem a dolgozói nem számíthatnak egy fillérre sem. A lefoglalt vagyon ugyanis még a félmilliárdos jegybanki büntetésre sem elég, az eltüntetett milliárdoknak nyoma sincs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×