Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Edvi Péter: Legalább egy napra szeretnénk kényeztetni a gyermekeket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Háromszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeknek szeretne igazi karácsonyt varázsolni december 13-án a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat a Mindenki karácsonyán.

1990 óta minden évben 300 gyermeket hívunk meg a Fővárosi Önkormányzattal közösen különböző családsegítő intézményeken keresztül, illetve intézményekből. Olyan hátrányos helyzetű, sérült budapesti és Pest megyei gyermekeket invitálunk, akiknek ez a kis karácsonyi program szebbé teheti az ünnepeit. Legtöbbjük csak ezen az egy délutánon tapasztalhatja meg a karácsony melegségét, meghittségét, és csak itt kap karácsonyi ajándékokat - mondta el az InfoRádiónak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Edvi Péter hozzátette: mindig nehéz feladat, hogy mivel is tegyék emlékezetessé az ünnepséget. Ebben az évben a Budapesti Operettszínház művészei adnak előadást, énekelnek, táncolnak, és a Mikulás is várja a gyermekeket. Hívtak arcfestőket, kézműves hajtogatókat is a gyermekek szórakoztatására.

Mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, hogy a gyerekek jól érezzék magukat – jelezte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Ez a feladat abból az egyetlen szempontból viszonylag könnyű, hogy ezeket a gyerekeket sajnos valóban nem kényeztetik. Mi legalább egy napig igyekszünk ezt tenni - mondta Edvi Péter.