Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Áttörés a leukémia kezelésében - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Idők arról ír, hogy a Parlamentbe készülne Sándor Mária mozgalma. A fekete ruhás nővér Kész Zoltánt tekintik példának. A Magyar Nemzet cikke szerint egy kísérleti gyógyszer kiemelkedő hatékonyságúnak bizonyult azon akut limfoblasztos leukémiában szenvedők körében is, akik már legalább egyszer visszaestek vagy más gyógyszer nem hatott betegségükre. A Napi.hu arról ír, hogy még mindig áll a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja.

A Magyar Idők arról ír, hogy a Parlamentbe készülne Sándor Mária mozgalma. A fekete ruhás nővér Kész Zoltánt tekinti példának. Ő az MSZP, a DK, az Együtt, a PM, a liberálisok, valamint helyi civil szervezetek támogatásával szerzett mandátumot a 2014 végén tartott veszprémi időközi választáson. Sándor Mária kijelentette: kormányváltást szeretne, ezt az ellenzéki pártok összefogásával tudja elképzelni a Jobbik nélkül.

A Magyar Nemzet cikke szerint egy kísérleti gyógyszer kiemelkedő hatékonyságúnak bizonyult azon akut limfoblasztos leukémiában szenvedők körében is, akik már legalább egyszer visszaestek vagy más gyógyszer nem hatott betegségükre. Összesen 41 beteg (a kísérletben részt vevők 82 százaléka) betegsége tűnt el, miután egy módosított immunsejteket tartalmazó hatóanyaggal kezelték őket. A kereskedelmi forgalomba hozatali engedélyhez vezető út közepén járó gyógyszerjelölt terméket ötven olyan betegen próbálták ki, akiknek agresszív leukémiája nem reagált más, már a klinikai gyakorlatban alkalmazott szerekre, vagy a kezdeti visszahúzódás után újra előtört náluk a betegség.

Januárban indul az éles próbaüzem a húszmilliárd forintos beruházással létrehozott mohácsi vágóhídon - közölte a Világgazdasággal Nagy Endre, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója. A gazdasági napilap keddi számában megjelent nyilatkozat szerint jelenleg az úgynevezett száraztesztek zajlanak, januártól viszont már sertéseket is vágnak. A teljes létesítmény, vagyis a vágóhíd, a csontozó-, csomagoló- és az egyéb részlegek próbaüzeme egészen 2017 márciusáig tart, emellett fokozatosan fut majd fel a termelt mennyiség. A teljes kapacitást a 2017-es év utolsó negyedévében fogja elérni a társaság, így jövőre a várható éves vágásszám 600-700 ezer körül alakul - tette hozzá Nagy Endre.

A Napi.hu arról ír, hogy még mindig áll a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja. Eredetileg 2016. május végéig kellett volna elbontani, de az expó külön engedélyével az új határidő 2017. május 1. A pavilon bontását és karcagi újraépítését menedzselő állami cég felügyelőbizottságának elnöke Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy regionális célra épített motorvonatokat vezényel a MÁV-Start távolsági forgalomba a következő menetrendi évben. Az utasok örülhetnek, hiszen csendes, kényelmes, gyors járműveken utazhatnak, ugyanakkor a FLIRT-öket nem többórás utakra tervezték. A vasúttársaság saját járműgyártási programja lassan indul be.

Egyedüli ajánlattevőként az Allianz Hungária Zrt. nyerte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által fenntartott 96 kórház, hatféle biztosítására kiírt nyílt közbeszerzést - számol be a Napi.hu. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény szerint a becsült ellenérték 2 milliárd 322 millió forint volt, az Allianz 2 milliárd 481 millióért vállalta a biztosításokat. A szerződést november 30-án kötötték meg.

Miközben számon tartani is nehéz, hogy összesen hány vizsgálat és nyomozás zajlik az Országos Roma Önkormányzatnál, a Magyar Nemzet újabb rendőrségi eljárásról szerzett tudomást. Ezúttal a roma szervezet luxusautó-beszerzése miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya. A rendőrség hivatali visszaélés gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben vizsgálódik. Ugyanakkor értesüléseink szerint a Balogh János elnök használatára beszerzett Audi A4 típusú gépjármű a nyomozás tárgya. A BRFK tájékoztatása alapján akár már karácsony előtt lezárhatják a nyomozást.