eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem lesz vízcsere a Városligetben

Nem szennyezett a városligeti tó vize – közölte Facebook-oldalán a Városliget Zrt.

Hétfőn kora este a Katasztrófavédelem ügyeletese, a Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei és Városliget Zrt. munkatársai a helyszínen megállapították, hogy a városligeti tó Vajdahunyad vár déli részén található öblében a víz sötétzöld színű, felszíne uszadékos, elpusztult tőkésréce teteme lebeg a felszínén. Halpusztulásra utaló jel azonban nem volt.

Összesen 14 elpusztult vadkacsát távolítottak el a városligeti tó Várárok felőli részéből, jellemzően a két híd közötti szakasznál. A szakemberek a tó teljes felületét átvizsgálták, de máshol nem tapasztaltak hasonló, sajnálatos jelenséget sem a vadkacsák, sem más állatfajok tekintetében.

A Fővárosi Csatornázási Művek Környezetvédelmi Osztálya Mintavételi csoportjának szakemberei a Városligeti tó kérdéses területén mintát vettek. A vízminta eredményei egy kivétellel átlag II. osztályú értéket mutattak, tehát jó vízminőségű besorolásba tartoznak, amely alapján beavatkozásra vagy vízcserére nincs szükség.

A kacsák elpusztulását nem a vízminőség okozta, hanem feltételezhetően betegség, amelyet az elhullott tetemek elemzése után lehet csak pontosan meghatározni – közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×