eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Karácsony Gergely: volt, van és lesz is feszültség a testületben

A zuglói képviselőtestület csütörtöki ülésén módosította azt a fideszes indítványt, amely a Városliget Zrt-vel való tárgyalások megkezdésén túl magát a projektet is támogatta volna. Ez utóbbi kikerült belőle - tájékoztatta az InfoRádiót a városrész polgármestere. Karácsony Gergely megerősítette, hogy a Fidesszel és az MSZP-vel is vitája van az ügyben.

Míg a szocialisták zuglói országgyűlési képviselője a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy a kerületi önkormányzatban működésképtelen helyzet alakult ki a képviselőtestületben és a feloszlatása sem kizárt, addig Tóth Csaba az InfoRádiónak azt mondta: mindenben támogatják Karácsony Gergely polgármestert.

„Azt azért ne várja tőlünk senki, hogy ne legyen önálló véleményünk. Vannak ügyek, amiben véleménykülönbségek vannak, ott a saját véleményünket próbáljuk megfogalmazni.”

A szocialisták ugyanis múlt héten támogatták azt a Fideszes javaslatot, amely a Városliget Zrt-vel való tárgyalások megkezdésén túl magát a projektet is támogatásáról biztosította volna. Rozgonyi Zoltán Zugló fideszes alpolgármestere szerint a lapinformációkkal szemben egyáltalán nincs szó a képviselő-testület feloszlatásáról.

„Karácsony Gergely egyáltalán nem áldozat, Zugló polgármestere. Egy dolgot szeretnénk: ha Zuglóban végre megindulnának a fejlesztések, végre érdemben tárgyalna a polgármester a Városliget Zrt-vel és végre képviselnénk, közösen, Zugló érdekeit.”

A csütörtöki testületi ülésen aztán Karácsony Gergely polgármester elérte, hogy a Liget projekt támogatása kikerült a javaslatból.

„Ez a mostani határozat és a tárgyalási folyamat, az intézményesített kapcsolat a kerület és a Városliget Zrt. között, lehetővé teszi, hogy ezeket a kérdéseket tisztázzuk. Lehet, hogy nem fogunk mindig mindenben egyetérteni.”

A Párbeszéd Magyarországért politikusa nem zárta ki, hogy lesz elmozdulás a tárgyalásokon.

„Még az is lehet, hogy a beépítések léptekével, méretével, az ehhez kapcsolódó lehetséges fatelepítésekkel is előrébb tudunk jutni.”

Karácsony Gergely elismerte, hogy az MSZP-vel és a Fidesszel is volt vitája a Liget fejlesztéséről.

„Nem állítom, hogy az elmúlt időszakban nem volt feszült a hangulat a zuglói testületben, de volt már ilyen és talán lesz is.”

A Városliget Zrt. múlt vasárnapi közleménye szerint a mostani 60-ról 65 százalékra nő majd a rehabilitáció után a Városliget zöldterülete.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×