eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kihűléssel fenyeget a hideg tél

A rendőrök több biztonsági intézkedést hajtottak végre a hideg idő miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Megérkezett a fagyos hideg, amikor nappal sem emelkedik a hőmérséklet fagypont fölé. Az alacsony hőmérséklet miatt sok embert fenyeget a kihűlés veszélye, amely nem csak éjszaka következhet be. A legnagyobb veszélyben az utcán, fedél nélkül élők vannak. Fokozott figyelmet kell fordítani azokra az emberekre is, akik egyedül élnek, életkoruk és/vagy egészségi állapotuk miatt vagy netán vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat. A kihűlés következtében beálló halál megelőzhető! A tragédiák megelőzése összefogást igényel, amelyben kiemelkedő szerepe van a családnak és a lakókörnyezetnek - írja a police.hu.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök fokozottan figyelnek azokra a személyekre, akikről tudják, hogy az utca az otthonuk. Ugyanakkor rendszeresen és visszatérően megfordulnak a ritkábban lakott településrészeken és a tanyák környékén, ahol főként szerény körülmények között élő időskorúak a lakosok. Ellenőrzik a parkokat, buszmegállókat és a vasútállomásokat is.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei 2015. december 31-én 15 óra 15 perckor Nyíregyházán egy buszmegállóban találtak rá egy 39 éves nyíribronyi férfira. A rendőrök a férfit a kihűlés elkerülése érdekében biztonsági intézkedés keretében kórházba vitték.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység- irányítási Központjába érkezett segélyhívás 2016. január 2-án. A segélykérő egy asszony volt, aki elmondta, hogy Nyíregyházán tartózkodik, eltévedt, nagyon fázik és haza szeretne jutni. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei siettek a nő segítségére. A rendőrök rövid időn belül rátaláltak a 40 éves asszonyra, akihez mentőt hívtak, amely kórházba vitte.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság járőrei 2016. január 3-án 0 óra 50 perckor Tiszavasvári-Józsefházán bukkantak rá egy üzemképtelen gépkocsi mellett veszteglő két férfira. Kiderült, hogy a gépkocsiból kifogyott az üzemanyag és a legközelebbi töltőállomás már nem volt nyitva. A két férfivel utazott egyikük nyolc éves gyermeke is. A járőrök a rendkívül hideg éjszakában az út mellett rekedt társaságot egy közeli településen élő barátjuk otthonába vitték.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett! Amennyiben tudomásukra jut, vagy ismernek olyan személyt, aki fűtetlen lakásban él, akkor értesítsék az illetékes hatóságokat. Kérjenek segítséget a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×