Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kihűléssel fenyeget a hideg tél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A rendőrök több biztonsági intézkedést hajtottak végre a hideg idő miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Megérkezett a fagyos hideg, amikor nappal sem emelkedik a hőmérséklet fagypont fölé. Az alacsony hőmérséklet miatt sok embert fenyeget a kihűlés veszélye, amely nem csak éjszaka következhet be. A legnagyobb veszélyben az utcán, fedél nélkül élők vannak. Fokozott figyelmet kell fordítani azokra az emberekre is, akik egyedül élnek, életkoruk és/vagy egészségi állapotuk miatt vagy netán vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat. A kihűlés következtében beálló halál megelőzhető! A tragédiák megelőzése összefogást igényel, amelyben kiemelkedő szerepe van a családnak és a lakókörnyezetnek - írja a police.hu.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök fokozottan figyelnek azokra a személyekre, akikről tudják, hogy az utca az otthonuk. Ugyanakkor rendszeresen és visszatérően megfordulnak a ritkábban lakott településrészeken és a tanyák környékén, ahol főként szerény körülmények között élő időskorúak a lakosok. Ellenőrzik a parkokat, buszmegállókat és a vasútállomásokat is.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei 2015. december 31-én 15 óra 15 perckor Nyíregyházán egy buszmegállóban találtak rá egy 39 éves nyíribronyi férfira. A rendőrök a férfit a kihűlés elkerülése érdekében biztonsági intézkedés keretében kórházba vitték.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység- irányítási Központjába érkezett segélyhívás 2016. január 2-án. A segélykérő egy asszony volt, aki elmondta, hogy Nyíregyházán tartózkodik, eltévedt, nagyon fázik és haza szeretne jutni. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei siettek a nő segítségére. A rendőrök rövid időn belül rátaláltak a 40 éves asszonyra, akihez mentőt hívtak, amely kórházba vitte.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság járőrei 2016. január 3-án 0 óra 50 perckor Tiszavasvári-Józsefházán bukkantak rá egy üzemképtelen gépkocsi mellett veszteglő két férfira. Kiderült, hogy a gépkocsiból kifogyott az üzemanyag és a legközelebbi töltőállomás már nem volt nyitva. A két férfivel utazott egyikük nyolc éves gyermeke is. A járőrök a rendkívül hideg éjszakában az út mellett rekedt társaságot egy közeli településen élő barátjuk otthonába vitték.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett! Amennyiben tudomásukra jut, vagy ismernek olyan személyt, aki fűtetlen lakásban él, akkor értesítsék az illetékes hatóságokat. Kérjenek segítséget a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!