eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Új gazdikat várnak az Illatos úton vasárnap

Örökbefogadó napot tartanak vasárnap az Illatos úti telepen. Közel 120 kutya várja új gazdáját. A részletekről Nejpárné Dr. Lénart Lívia, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Szolgálatának állatorvosa beszélt az InfoRádiónak.

"Jelen pillanatban 119 kutyus és 22 cica várja a gazdáját az Illatos úti ebrendészeti telepen. Mivel csak 94 férőhelyünk van, ezért elég nagy a zsúfoltság a telepen és nagyon fontos, hogy egy ilyen örökbefogadó nap keretében minél több kutyát és cicát örökbe tudjunk adni" - mondta Nejpárné Dr. Lénart Lívia, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Szolgálatának állatorvosa.

Hozzátette: mindenféle korú, nagyságú és fajtájú kutya van a telepen. Amikor bejön valaki azzal a kéréssel, hogy szeretne örökbe fogadni egy állatot, akkor a gondozók megkérdezik, hová szeretné vinni, lakásba vagy kertbe, lesz-e gyerek vagy másik kutya és cica a házban, tartottak-e már kutyát, mennyire tapasztaltak és ennek alapján tudnak kutyát adni a leendő gazdinak.

"A januári örökbefogadó napon 40 állatot sikerült örökbe adni, a júniusin körülbelül húszat, tehát ez mindig nagy segítség a telepnek" - fogalmazott Nejpárné Dr. Lénart Lívia.

Mint mondta, a tőlük örökbefogadott kutyák mikrochippel, beoltva, féreghajtva kerülnek a gazdához, míg a cicákat szintén beoltva és féreghajtva adják örökbe.

"Ezenkívül az örökbefogadó napon a Vigyél Haza Alapítvány segítségével fel tudjuk ajánlani az összes örökbefogadott állat ivartalanítását egy kupon segítségével, valamint minden vasárnap örökbefogadott kutya egy névre szóló bilétát kap, minőségi pórázzal és nyakörvvel együtt." - fűzte hozzá Nejpárné Dr. Lénart Lívia.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×