Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új gazdikat várnak az Illatos úton vasárnap

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Örökbefogadó napot tartanak vasárnap az Illatos úti telepen. Közel 120 kutya várja új gazdáját. A részletekről Nejpárné Dr. Lénart Lívia, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Szolgálatának állatorvosa beszélt az InfoRádiónak.

"Jelen pillanatban 119 kutyus és 22 cica várja a gazdáját az Illatos úti ebrendészeti telepen. Mivel csak 94 férőhelyünk van, ezért elég nagy a zsúfoltság a telepen és nagyon fontos, hogy egy ilyen örökbefogadó nap keretében minél több kutyát és cicát örökbe tudjunk adni" - mondta Nejpárné Dr. Lénart Lívia, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Szolgálatának állatorvosa.

Hozzátette: mindenféle korú, nagyságú és fajtájú kutya van a telepen. Amikor bejön valaki azzal a kéréssel, hogy szeretne örökbe fogadni egy állatot, akkor a gondozók megkérdezik, hová szeretné vinni, lakásba vagy kertbe, lesz-e gyerek vagy másik kutya és cica a házban, tartottak-e már kutyát, mennyire tapasztaltak és ennek alapján tudnak kutyát adni a leendő gazdinak.

"A januári örökbefogadó napon 40 állatot sikerült örökbe adni, a júniusin körülbelül húszat, tehát ez mindig nagy segítség a telepnek" - fogalmazott Nejpárné Dr. Lénart Lívia.

Mint mondta, a tőlük örökbefogadott kutyák mikrochippel, beoltva, féreghajtva kerülnek a gazdához, míg a cicákat szintén beoltva és féreghajtva adják örökbe.

"Ezenkívül az örökbefogadó napon a Vigyél Haza Alapítvány segítségével fel tudjuk ajánlani az összes örökbefogadott állat ivartalanítását egy kupon segítségével, valamint minden vasárnap örökbefogadott kutya egy névre szóló bilétát kap, minőségi pórázzal és nyakörvvel együtt." - fűzte hozzá Nejpárné Dr. Lénart Lívia.

Hanganyag: Kálló Izabella