eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

2018-ban már a fogaskerekű is bemehet a Széll Kálmán térre

A fogaskerekű vasút felújításának és meghosszabbításának közös tervezéséről, valamint elektromos autóbuszok beszerzéséről állapodott meg a XII. kerületi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ. Nyúl Zoltán, BKK stratégiai és innovációs igazgatója kiemelte, hogy már készülnek a tervek a fogaskerekű bevezetéséről a Széll Kálmán térre, ez várhatóan 2017-ben kezdődhet el és a 2018-ban érhet véget

"Ez egy együttműködési megállapodás, amit a XII. kerületi önkormányzat és a BKK köt, amelynek elsődleges célja az együttműködés erősítése. Rengeteg olyan terület van, ahol egy kerület és a főváros közlekedésszervezője együtt tud működni. Ha beruházásra, illetve előkészítésre gondolunk, akkor ebből a fogaskerekű felújítása, illetve bővítése az elsődleges." Ennek a tervezése 2015 májusa óta folyik - mondta el Nyúl Zoltán.

A BKK stratégiai és innovációs igazgatója hozzátette: "mostani fogaskerekű egyik végét a Széll Kálmán térre behozzuk, ez a jelenlegi villamoshálózatra történő becsatlakozást jelenti. Tervezzük az északi végén, a hegyvidéki részen, a Széchenyi-hegy és a Normafa közötti bővítést is. A tervezés jelenleg az engedélyes terv stádiumában van, azzal számolunk, hogy 2016 végére az engedélyek rendelkezésre állnak, és 2017-ben a kivitelezése is megindulhat, ha lesz hozzá forrás, ez egyelőre bizonytalan. Ilyen ütemezéssel 2018-ra fejeződhet be a beruházás, akkor lehet a kibővített vonalon, az új járművekkel utazni."

"A megújulás kétirányú lehet, azzal, hogy hosszabbodik a fogaskerekű vonala, mindenképpen igényel némi átszervezést a környéken, a másik pedig környezetvédelmi szempontból is lényeges, hogy nulla-emissziós járművekkel történjen a közlekedést, amelyek nem szennyezik a környezetet, ezt szolgálja a megállapodásban szereplő elektronikus buszok elterjesztésére tett közös szándék kifejezés is" - fogalmazott Nyúl Zoltán.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×