Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Balog Zoltán: ne a család anyagi helyzetén múljon a lovasterápiához való hozzáférés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A sérült gyerekek gyógyulásához sokszor szükséges lovasterápia alkalmazásának nem szabad azon múlnia, hogy ki milyen anyagi hátterű családba, hová született - emelte ki Balog Zoltán a Magyar Lovasterápia Szövetség háromnapos versenyének vasárnapi díjátadó ünnepségén, Fóton.

Az emberi erőforrások minisztere részt vett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával, illetve az Emmi anyagi segítségével 11. alkalommal rendezett versenyt követő lovasterápiás bemutatón, majd köszöntötte a jelenlévőket, s átadta a díjakat.

Beszédében egyebek mellett kiemelte: lovas nemzet lévén nagyon jó dolog, hogy nemcsak szórakozni és játszani lehet a lovakkal, hanem gyógyulni is. Hozzátette: örvendetes, hogy egyre inkább elterjed a lovasterápiás módszer Magyarországon, ugyanakkor nem szabad, hogy az érintett családok anyagi helyzete határozza meg a módszerhez való hozzáférést.

A tárca vezetője megköszönte a szülőknek, a pedagógusoknak, illetve a fóti lovasterápiás oktató központ dolgozóinak az áldozatos munkát, gratulált a versenyzőknek a helytállásért, majd átadta a díjazottaknak az okleveleket, a pénzjutalmakat és a serlegeket.

A fóti lovas központban három napig tartó nemzetközi és nemzeti díjlovas- és lovasterápiás versenyen egymás mellett, sőt, egy játékos és látványos versenyszám erejéig egymással versenyeztek élsportoló lovasok és fogyatékos gyerekek - tájékoztatta Bozori Gabriella, a Magyar Lovasterápia Szövetség vezetője az MTI-t.

A megmérettetésen több kategóriában, több korosztályt képviselve 200 sérült gyerek vett részt 21 csapatba szerveződve - tette hozzá.