eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Balog Zoltán: ne a család anyagi helyzetén múljon a lovasterápiához való hozzáférés

A sérült gyerekek gyógyulásához sokszor szükséges lovasterápia alkalmazásának nem szabad azon múlnia, hogy ki milyen anyagi hátterű családba, hová született - emelte ki Balog Zoltán a Magyar Lovasterápia Szövetség háromnapos versenyének vasárnapi díjátadó ünnepségén, Fóton.

Az emberi erőforrások minisztere részt vett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával, illetve az Emmi anyagi segítségével 11. alkalommal rendezett versenyt követő lovasterápiás bemutatón, majd köszöntötte a jelenlévőket, s átadta a díjakat.

Beszédében egyebek mellett kiemelte: lovas nemzet lévén nagyon jó dolog, hogy nemcsak szórakozni és játszani lehet a lovakkal, hanem gyógyulni is. Hozzátette: örvendetes, hogy egyre inkább elterjed a lovasterápiás módszer Magyarországon, ugyanakkor nem szabad, hogy az érintett családok anyagi helyzete határozza meg a módszerhez való hozzáférést.

A tárca vezetője megköszönte a szülőknek, a pedagógusoknak, illetve a fóti lovasterápiás oktató központ dolgozóinak az áldozatos munkát, gratulált a versenyzőknek a helytállásért, majd átadta a díjazottaknak az okleveleket, a pénzjutalmakat és a serlegeket.

A fóti lovas központban három napig tartó nemzetközi és nemzeti díjlovas- és lovasterápiás versenyen egymás mellett, sőt, egy játékos és látványos versenyszám erejéig egymással versenyeztek élsportoló lovasok és fogyatékos gyerekek - tájékoztatta Bozori Gabriella, a Magyar Lovasterápia Szövetség vezetője az MTI-t.

A megmérettetésen több kategóriában, több korosztályt képviselve 200 sérült gyerek vett részt 21 csapatba szerveződve - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×