eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hamarosan kihalhatnak az orrszarvúk Afrikában

Ma van az orrszarvúk világnapja. Az orvvadászat, az élőhely pusztulás miatt fokozott veszélyeknek kitett rinocérosznak öt alfaja él a Földön. Közülük a kritikusan veszélyeztetett jávai orrszarvúról nemrégiben biztató híreket közölt a WWF.

"Nagyon gyorsan közeledünk a fordulóponthoz, amikortól már lehetetlenné válik az orrszarvúk túlélése" - közölte Jason Bell, a Nemzetközi Állatjóléti Alap (IFAW) munkatársa az orrszarvúk keddi világnapja alkalmából.

A végzetes irányt vevő trend megállításához a nemzetközi közösségeknek jobban együtt kell működniük. "Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy legalább lelassítsuk a gyilkolást" - jelentette ki Bell hétfőn.

A vadorzók a környezetvédelmi minisztérium információi szerint augusztus végéig csak a Dél-afrikai Köztársaságban 749 orrszarvút öltek meg, ezek közül 544-et a Mozambik határán fekvő, a turisták által kedvelt Krüger Nemzeti Parkban.

2014 volt a vastagbőrű növényevők számára az eddigi legrosszabb év: csak a Dél-afrikai Köztársaságban 1215 példány esett az illegális vadászok áldozatává. Az illegálisan zsákmányolt szarvat Vietnamban, Kínában és más ázsiai országokban, ahol a hagyományos orvoslásban fontos szerepe van, csillagászati áron adják el.

A dél-afrikai állományt mintegy 25 ezer példányra becsülik, ez nagyobb, mint a világ többi részén együttvéve.

Hanganyag: Fehér Anna Magda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×