Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bucsek: az iskolásokat is bevonják a drog elleni harcba

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az év végéig emelkedhet a fővárosi rendőrség állományának létszáma - mondta Budapest rendőrfőkapitánya az InfoRádió Aréna című műsorában. Bucsek Gábor arról is beszélt, hogy a kábítószerek terjesztése elleni küzdelemben októbertől a közösségi szolgálat révén az iskolások segítségét is igénybe veszik.

A kábítószerek terjesztése elleni harcban a legfontosabba a fiatalok védelme, ezért ősztől a közösségi szolgálat révén az iskolások segítségét is igénybe veszik - mondta Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: a szolgálat bevonása nagy lehetőség, mert így a 16-18 évesek a saját korosztályuknak mondhatják el, hogy miért nem érdemes drogokat használni, a program októberben indulhat.

A budapesti rendőrfőkapitány kiemelte, törekednek arra, hogy a fővárosi rendőrök minél hatékonyabban tudjanak elsősegélyt nyújtani. A kapitány arról is beszélt, hogy a rendőröknek tudniuk kell mérlegelni, hogy mikor szabad egy sérült ember állapotába beavatkozni. Ebben nagy szerepe van a tevékenység irányítási központnak, amely segíthet a szakszerű helyszíni munkában.

Bucsek Gábor hangsúlyozta, hogy a vitás helyi kérdések rendezése érdekében minden kiérkező rendőrnek tisztában kell lennie a kerületi szabályokkal. A főkapitány kiemelte, hogy a rendőröknek a csendrendelet megsértése esetén meg kell tudniuk állapítani, hogy a zaj túllépi a határértéket. A Budapesti Rendőrfőkapitány hozzátette: a vitás ügyek rendezése a rendőrök és a társszolgálatok együttműködésével hatékonyan kezelhető.

Az év végéig emelkedhet a fővárosi rendőrség állományának létszáma - mondta a továbbiakban Budapest rendőrfőkapitánya. Bucsek Gábor kiemelte, hogy nagy változások nem lesznek, de a Nemzeti Nyomozó Irodának és a fővárosi rendőrségnek a hatékonyabban kell együttműködniük.

Az év hátralévő részében több intézkedés segíti a fővárosi rendőrök munkáját: a budapesti járőrök megemelt túlóraszámmal dolgozhatnak, a készenléti rendőrség munkatársaival erősítik a BRFK állományát - mondta Bucsek Gábor.

A BRFK július 1-jén kinevezett vezetője kiemelte, hogy komoly változásokat nem tervez, de a Nemzeti Nyomozó Iroda és a fővárosi rendőrségnek a korábbiaknál is szorosabban és hatékonyabban kell együttműködnie.

Bucsek Gábor arról is beszélt, hogy központilag döntik el: egy adott helyszínre rendészeti járőrök vagy nyomozók vonuljanak ki. A Budapesti Rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy a helyszíni munkával kapcsolatban a lakossági visszajelzéseket is figyelek.

Hanganyag: Exterde Tibor