Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Korszerűsítették a Honvédkórház koraszülött centrumát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A legkorszerűbb inkubátorok, lélegeztetők, és ultrahang-készülékek kerültek a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának koraszülött intenzív centrumába. A fejlesztés 112 millió forintos uniós forrásból valósult meg.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának koraszülött intenzív centrumában eddig minőségi ellátást biztosítottak az újszülötteknek, de most lehetőség nyílt korszerű eszközök beszerzésére. Uniós támogatás révén 112 millió forint értékben vásárolhatott a kórház új inkubátorokat, lélegeztető gépeket, multifunkciós betegőrző monitorokat, ultrahangkészülékeket egyúttal sikerült megújítani az ezeket összekötő informatikai rendszert.

Hende Csaba honvédelmi miniszter ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a koraszülött-ellátás az élet legdrámaibb hadszíntere, és a most átadott korszerű műszerekkel a veszélyeztetett újszülöttek életben maradási esélyei jelentősen javulnak.

Kórházi fejlesztések máshol is zajlanak - hangsúlyozta Zombor Gábor egészségügyi államtitkár.

"Az országban hozzávetőlegesen 330-340 milliárd forint értékű uniós forrásból megvalósuló kórházfejlesztés zajlik, és ilyen lehetősége nem volt Magyarországnak az elmúlt évtizedekben. A Honvéd Kórházéhoz hasonló fejlesztést támogatni fogok a jövőben."

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának koraszülött intenzív centrumában évente 230-270 kis súlyú koraszülöttet látnak el, közülük körülbelül nyolcvan születik 1500 gramm alatti súllyal. Az intézmény tervei között szerepel, hogy további hat ággyal bővítik az osztályt.

Hanganyag: Gál Ildikó