eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

Falus Ferenc tudatosan vett részt az Ökotárs melletti szimpátiatüntetésen

"Tudatosan mentem" az Ökotárs Alapítvány irodája elé, hogy kifejezzem szolidaritásomat - áll Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjének hétfő esti közleményében, amelyet azt követően küldött az MTI-nek, hogy a hvg.hu hírportál azt írta: fagyizni ment a politikus, arra sétált és ott ragadt beszélgetni.

Az Ökotárs Alapítvány belvárosi irodája előtt azután kezdődött tüntetés, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt házkutatást tartott az Ökotárs irodájában.

A házkutatás hírére több civil csoport szervezésében tüntetés kezdődött az Ökotárs Szerb utcai irodája előtt.

"Ma kora este ott voltam az Ökotárs Alapítvány irodája előtt" - írja Falus Ferenc. "Tudatosan mentem oda, hogy kifejezzem a szolidaritásom és hogy elmondjam, ha főpolgármesternek választanak, én a civil szervezeteket támogatni, nem zaklatni fogom."

Hozzátette: több, a helyszínről tudósító újságírónak is nyilatkozott és fejezte ki felháborodását "a civilek ellen folyó kormányzati hadjárat miatt."

A hvg.hu újságírója is nyilvánvalóan láthatta, hogy nem az unokáival fagyizó nagypapaként (az unokáim nem is voltak jelen) voltam ott, rólam szóló beszámolója mégis ezt a hamis képet sugallja - zárja közleményét a főpolgármester-jelölt.

Az Együtt sajtófőnöke később a hvg.hu-val azt közölte, Falus Ferenc ezt viccnek szánta, valójában szándékosan ment el a Szerb utcába, az Ökotárs irodájához.

A közlemény után nem sokkal Facebook-oldalán is kommentálta a történteket. "Gyomorforgatónak tartom azokat a putyini módszereket, amelyekkel félelmet keltő módon, komoly rendőri erővel megrohamozzák az Ökotárs Alapítvány irodáit" - írta Falus Ferenc.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×