Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nézőpont: stabilizálta támogatottsági előnyét a Fidesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nyári csökkenés után a Fidesz augusztusban stabilizálni tudta támogatottsági előnyét, és 33 százalékos szimpatizánsi arányával továbbra is magabiztosan vezeti a pártversenyt - derül ki a Nézőpont Intézet szerdán közzétett közvélemény-kutatásából.

Az 1000 fő telefonos megkeresésén alapuló felmérést augusztus 25-30. között készítették a Heti Válasz megbízásából.

A felmérés szerint az európai parlamenti választás után a három baloldali párt támogatottsága nagyon közel került egymáshoz. Az elmúlt hónapok eredményei azt mutatják, hogy bár alacsony bázison, de az MSZP stabilizálni tudta előnyét a másik két baloldali párttal szemben, így jelenleg a szocialistáknak tíz, a DK-nak öt, az Együtt-PM-nek pedig három százalékos a támogatottsága az összes megkérdezett között.

A Nézőpont Intézet szerint a baloldal megosztottságnak köszönhetően továbbra is a Jobbik a második legerősebb párt, 15 százaléknyi szimpatizánssal, míg az összes megkérdezett között az LMP négy százalékos támogatottsággal rendelkezik.

A potenciális támogatottsági adatok a baloldali pártok támogatóinak alacsony aktivitási kedve miatt a Fidesznek, a Jobbiknak és az LMP-nek kedveznek - jelentik ki. Ezen a bázison a kormánypártra 42, a Jobbikra 26 százalék, az MSZP-re 11, az LMP-re kilenc, a DK-ra nyolc, az Együtt-PM-re pedig négy százalék szavazna most vasárnap.