Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ferenc pápa sérti a maffia érdekeit - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ferenc pápa súlyosan sérti a dél-itáliai maffia érdekeit azzal, hogy meg akarja tisztítani az egyházat - írja az Index. A Napi.hu úgy tudja, meghirdették eladásra a KÖKI terminált.

Magyarország Európa élvonalához tartozik a nemzeti össztermék gyarapodását tekintve - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjúban. A tárcavezető szerint jövőre két százalék fölötti is lehet a növekedés, ám kitért arra is, hogy az államadósság még mindig rendkívül magas, a nemzeti össztermék 80 százalékára rúg.

A Népszabadság forrásai szerint egyelőre biztosan nem várható, hogy az MSZP vagy az Együtt-PM szövetség újranyitja az együttműködésről szóló tárgyalást, továbbra is az a határozott álláspont, hogy a szövetségkötési folyamatot lezárták.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy Ferenc pápa súlyosan sérti a dél-itáliai maffia érdekeit azzal, hogy meg akarja tisztítani az egyházat. Az egyik - a legerősebb bűnözői szervezetet jól ismerő - ügyész szerint akár az egyházfő élete is veszélyben lehet, amiért rendbe akarja rakni a Vatikán pénzügyeit és minden egyházi kapcsolatot szeretne megszakítani a maffiafőnökökkel.

Meghirdették eladásra a KÖKI terminált - közli a Napi.hu. A csődbe ment, közlekedési csomópontként is üzemelő hatalmas bevásárló központot harmincötmilliárd forintért hirdették meg, a portál azonban ezt az árat sokallta. A felszámoló január 31-éig várja az ajánlatokat.

A portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy az MKB Bank vezérigazgatója szerint a pénzintézet átalakítása nem hasonlít a texasi láncfűrészes sztorira, hiszen nem szétdarabolják az MKB Bankot, hanem egy új pénzügyi vállalkozásba helyezik át a projektingatlan-hiteleit. Ezek a bank hitelállományának mintegy negyedét alkotják - tette hozzá a portálnak adott interjúban Simák Pál.

Még mindig megy az arany és a műkincs - mondta a pénzcentrum.hu-nak adott interjúban Kulcsár Krisztián, a BÁV Zrt. vezérigazgatója. A társaság ugyanis elsősorban "zaci"-ként ismert, azaz záloghitelt nyújt, ám foglalkozik műkincs kereskedelemmel és aranytömböt is árul.