eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ferenc pápa sérti a maffia érdekeit - lapszemle

Ferenc pápa súlyosan sérti a dél-itáliai maffia érdekeit azzal, hogy meg akarja tisztítani az egyházat - írja az Index. A Napi.hu úgy tudja, meghirdették eladásra a KÖKI terminált.

Magyarország Európa élvonalához tartozik a nemzeti össztermék gyarapodását tekintve - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjúban. A tárcavezető szerint jövőre két százalék fölötti is lehet a növekedés, ám kitért arra is, hogy az államadósság még mindig rendkívül magas, a nemzeti össztermék 80 százalékára rúg.

A Népszabadság forrásai szerint egyelőre biztosan nem várható, hogy az MSZP vagy az Együtt-PM szövetség újranyitja az együttműködésről szóló tárgyalást, továbbra is az a határozott álláspont, hogy a szövetségkötési folyamatot lezárták.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy Ferenc pápa súlyosan sérti a dél-itáliai maffia érdekeit azzal, hogy meg akarja tisztítani az egyházat. Az egyik - a legerősebb bűnözői szervezetet jól ismerő - ügyész szerint akár az egyházfő élete is veszélyben lehet, amiért rendbe akarja rakni a Vatikán pénzügyeit és minden egyházi kapcsolatot szeretne megszakítani a maffiafőnökökkel.

Meghirdették eladásra a KÖKI terminált - közli a Napi.hu. A csődbe ment, közlekedési csomópontként is üzemelő hatalmas bevásárló központot harmincötmilliárd forintért hirdették meg, a portál azonban ezt az árat sokallta. A felszámoló január 31-éig várja az ajánlatokat.

A portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy az MKB Bank vezérigazgatója szerint a pénzintézet átalakítása nem hasonlít a texasi láncfűrészes sztorira, hiszen nem szétdarabolják az MKB Bankot, hanem egy új pénzügyi vállalkozásba helyezik át a projektingatlan-hiteleit. Ezek a bank hitelállományának mintegy negyedét alkotják - tette hozzá a portálnak adott interjúban Simák Pál.

Még mindig megy az arany és a műkincs - mondta a pénzcentrum.hu-nak adott interjúban Kulcsár Krisztián, a BÁV Zrt. vezérigazgatója. A társaság ugyanis elsősorban "zaci"-ként ismert, azaz záloghitelt nyújt, ám foglalkozik műkincs kereskedelemmel és aranytömböt is árul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×