Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egységes közműtörvény készül - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormány a közműszolgáltatások színvonalának egységesítése érdekében új közműtörvényt készít - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Magyar Gyógyszerészi Kamara szerint szakmailag indokolt lenne bevezetni az egységes árakat valamennyi gyógyszerkörben.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy őrizetbe vételéig visszamenőleg elmaradt béréért és egyéb juttatásaiért, valamint a szerinte szabálytalan és jogszerűtlen elbocsátásáért kártérítési pert indított a tavaly nyáron nyilvánosságra került rendőrségi vesztegetési botrányban érintett egyik volt főrendőr. A BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetője szerint jogtalanul és szabálytalanul bocsátották el, nem biztosították számára az ártatlanság vélelmét, és nem is indokolták kirúgását.

A Népszabadság arról is ír, hogy a kormány a közműszolgáltatások színvonalának egységesítése érdekében új közműtörvényt készít. A lapnak Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: ez azt jelenti, hogy a különböző ágazati szabályokban szereplő, eddig is meglévő kötelezvényeket foglalnák egységes keretbe, ugyanakkor a meglévő törvényeket lényegileg érintetlenül hagynák.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Magyar Gyógyszerészi Kamara szerint szakmailag indokolt lenne bevezetni az egységes árakat valamennyi gyógyszerkörben. A lapnak Hankó Zoltán, a kamara elnöke azt mondta, ezzel a betegek jó része is egyetértene, a hivatalos kezdeményezéshez azonban szükséges a gyógyszerpiac valamennyi szereplőjének egyetértése.

A Magyar Nemzet szerint akár az 50 milliárd forintot is elérheti az az összeg, amit a június 15-től megbízott megyei útbiztosok koordinálásával az ország leromlott útjainak felújítására fordítanak. A munkálatok október elején kezdődnek, és még az év végén, de legkésőbb a jövő év elején befejeződhetnek.

Az Index írásából megtudhatják, hogy amerikai kutatók szerves molekulákat találtak egy meteoritban. Ez még nem is meglepő felfedezés, hiszen találtak már ilyet más meteoritokban, a most vizsgált kőben azonban olyan anyagot találtak, amire nem számítottak. További részletek a hírportálon.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy a napokban feltárt óriási gazdasági bűncselekmény-sorozat egy egri cégtemetőből nőtte ki magát. De gyakori, hogy egy címen sok cég jelenik meg, mert tulajdonosaik szeretnék cégüket távol tartani tényleges és ellenőrizhető ingatlanaiktól. Van olyan cím Budapesten, a Podmaniczky utcában, amelyet több mint 1800 cég választott székhelyül az elmúlt három évben.

A Pénzcentrum írásából megtudhatják, bankkártyás csalássorozatra hívják fel a vásárlók figyelmét egy budapesti éjjel-nappali hálózatban. A csalások kiszűrése érdekében, kártyás fizetés esetén mindenkitől igazolványt kérnek. Hogy miként használhatjuk biztonságosan a plasztikot, kiderül a portál összeállításából

A Portfolio arról ír, hogy tegnap kedvező hangulat uralkodott el a tőzsdéken, miután egyre inkább úgy fest, hogy sikerül békés úton rendezni a szíriai konfliktust. Az amerikai piacok emelkedéssel indították a napot és a kereskedés végig kitartott a lendület, végül fél százalék feletti erősödésekkel zártak az irányadó indexek. A Nasdaq 2000 óta nem látott szinten zárt.

A Napi Gazdaság szerint nem hozott igazi profitot az István, a király, ám a produkciót a jegyeladások eltartották, az előadások mérlege végül nullszaldós lehet. Az előadást a nézők tartották el, így Rosta Mária producer szerint ez a produkció bebizonyította, hogy működik a vásárlói piac is, főleg ilyen kulturális esemény kapcsán. További részletek a lapban és 9 óra után az Üzleti reggeliben.