eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Milyenek lesznek az egységes taxik Budapesten?

Az idén elkészült taxirendeletnek köszönhetően végre egységes arculat és járműpark lehet Budapesten 2015-től - mondta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közlekedési, szállítási és szállítmányozási osztályának alelnöke. Csoltó Gábor kiemelte, több autógyártó is kedvező konstrukcióval készül a taxisoknak.

Közel 2500 gépkocsit érint a lecserélés, és ez anyagilag megterhelő a taxisoknak - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közlekedési, szállítási és szállítmányozási osztályának alelnöke, aki hozzátette: megéri az anyagi ráfordítás, hiszen a váltás jelentős minőségi javulást eredményez. Ennek következtében a budapesti taxik megfelelnek majd a Nyugat-Európára jellemző minőségnek, összképnek és színvonalnak.

Csoltó Gábor kiemelte: a géppark-csere elsősorban a kisvállalkozókat érinti, és egyéni megoldásokat követel majd. Több autókereskedő is kedvező ajánlattal készül előállni a számukra, de banki kedvezményt is kaphatnak a finanszírozási háttérről.

Nem túl erős, kis fogyasztású, de kényelmes autókról van szó, amelyek megfelelő csomagtérrel és légkondicionálóval, strapabíróbb ülésekkel is rendelkeznek - erre számíthat az az utas, aki majd taxit rendel, noha csak 2015-től lepi el Budapestet az egységes taxipark. Nemcsak a szín lesz egységesen sárga, de a reklámhordozó felület is minden kocsinál ugyanolyan lesz.

Csoltó Gábor kiemelte, hogy ezzel a rendelettel lett követelmény például a téli gumi használata a taxiknál. Hozzátette, hogy minden szabályozási elemet egy magasabb szintű és biztonságosabb szolgáltatás érdekében tárgyaltak és fogadtak el. A paraméterekről az elmúlt években többször is egyeztettek.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×