eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"A legfejlettebb országokhoz hasonló a magyar szívgyógyászat"

A Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója szerint a magyar egészségügyben dolgozók javadalmazása tíz éven belül megközelíti a nyugat-európai átlag 70-80 százalékát. Merkely Béla az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: jelenleg a külföldi betegek ellátásával a gyógyszerkeretet tudják bővíteni és a klinikán dolgozók nem túl magas havi fizetését lehet kiegészíteni.

A legfejlettebb országokhoz hasonló a magyar szívgyógyászat helyzete - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója. Merkely Béla professzor azonban komoly feladatnak tartja a források előteremtését.

A professzor szerint legfőképpen az állami bevételeken érződik a gazdasági válság. A külföldi betegek ellátásával a gyógyszerkeretet tudják bővíteni, és a klinikán dolgozók nem túl magas havi fizetését lehet kiegészíteni.
Merkely Béla reméli, hogy a magyar egészségügyben dolgozók javadalmazása tíz éven belül megközelíti a nyugat-európai átlag 70-80 százalékát.

A Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója úgy véli, a magyar gazdaságnak az lenne a hasznos, ha a külföldön megmérettetett kollégái visszatérnek Magyarországra.
Beszélt arról is, hogy megháromszorozódott a transzplantációk száma azt követően, hogy Magyarország csatlakozott az európai a szervcsere koordinálását végző szervezethez.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy ha az érintett vagy hozzátartozója nem nyilatkozik róla, akkor a páciens szervei halála után szabadon felhasználhatóak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×