Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"A legfejlettebb országokhoz hasonló a magyar szívgyógyászat"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója szerint a magyar egészségügyben dolgozók javadalmazása tíz éven belül megközelíti a nyugat-európai átlag 70-80 százalékát. Merkely Béla az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: jelenleg a külföldi betegek ellátásával a gyógyszerkeretet tudják bővíteni és a klinikán dolgozók nem túl magas havi fizetését lehet kiegészíteni.

A legfejlettebb országokhoz hasonló a magyar szívgyógyászat helyzete - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója. Merkely Béla professzor azonban komoly feladatnak tartja a források előteremtését.

A professzor szerint legfőképpen az állami bevételeken érződik a gazdasági válság. A külföldi betegek ellátásával a gyógyszerkeretet tudják bővíteni, és a klinikán dolgozók nem túl magas havi fizetését lehet kiegészíteni.
Merkely Béla reméli, hogy a magyar egészségügyben dolgozók javadalmazása tíz éven belül megközelíti a nyugat-európai átlag 70-80 százalékát.

A Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója úgy véli, a magyar gazdaságnak az lenne a hasznos, ha a külföldön megmérettetett kollégái visszatérnek Magyarországra.
Beszélt arról is, hogy megháromszorozódott a transzplantációk száma azt követően, hogy Magyarország csatlakozott az európai a szervcsere koordinálását végző szervezethez.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy ha az érintett vagy hozzátartozója nem nyilatkozik róla, akkor a páciens szervei halála után szabadon felhasználhatóak.