Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Karácsony Gergely: a rezsicsökkentés hosszú távon fenntarthatatlan, s ezt a Fidesz is tudja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Karácsony Gergely, az Együtt-PM képviselője szerint a rezsicsökkentés hosszú távon fenntarthatatlan és ezt a Fidesz is tudja. Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője azonban cáfolta a politikus szavait.

Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában úgy látta, hogy a rezsicsökkentést újra kell gondolni és bár a lakosság terhei nem emelkedhetnek, a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan.
"Én azt gondolom, hogy az, hogy az a rendszer, amit a Fidesz bevezetett, mennyire nem fog működni, leginkább abból látszik, hogy azok a törvények, amiket ennek érdekében hoztak a parlamentben, többségükben 2014 őszéig hatályosak. A Fidesz is pontosan tudja, hogy így ezzel a típusú voluntarista akarnok politikával hosszú távon ezt a nagyon bonyolult és valóban nagyon fontos kérdést nem lehet megoldani. Ez is benne van ebben a közös programban.

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője azonban cáfolta az ellenzéki képviselő szavait: Nem is tudom melyik törvényre gondol egyébként Karácsony Gergely, mert az általam benyújtott rezsitörvény és az összes jogszabály hatályban marad 2014 szeptembere után is. Egyedül a kéménysepréssel kapcsolatos törvényt fogjuk megváltoztatni, de azt sem azért, hogy a most bejelentett rezsicsökkentésnek vége legyen, hanem, hogy újabb rezsicsökkentést lehessen végrehajtani.

Az eddigi lépések után várhatóan októbertől újabb tíz százalékkal csökkenhet a lakossági áram-, gáz- és távhőszolgáltatás ára.