eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Karácsony Gergely: a rezsicsökkentés hosszú távon fenntarthatatlan, s ezt a Fidesz is tudja

Karácsony Gergely, az Együtt-PM képviselője szerint a rezsicsökkentés hosszú távon fenntarthatatlan és ezt a Fidesz is tudja. Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője azonban cáfolta a politikus szavait.

Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában úgy látta, hogy a rezsicsökkentést újra kell gondolni és bár a lakosság terhei nem emelkedhetnek, a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan.
"Én azt gondolom, hogy az, hogy az a rendszer, amit a Fidesz bevezetett, mennyire nem fog működni, leginkább abból látszik, hogy azok a törvények, amiket ennek érdekében hoztak a parlamentben, többségükben 2014 őszéig hatályosak. A Fidesz is pontosan tudja, hogy így ezzel a típusú voluntarista akarnok politikával hosszú távon ezt a nagyon bonyolult és valóban nagyon fontos kérdést nem lehet megoldani. Ez is benne van ebben a közös programban.

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője azonban cáfolta az ellenzéki képviselő szavait: Nem is tudom melyik törvényre gondol egyébként Karácsony Gergely, mert az általam benyújtott rezsitörvény és az összes jogszabály hatályban marad 2014 szeptembere után is. Egyedül a kéménysepréssel kapcsolatos törvényt fogjuk megváltoztatni, de azt sem azért, hogy a most bejelentett rezsicsökkentésnek vége legyen, hanem, hogy újabb rezsicsökkentést lehessen végrehajtani.

Az eddigi lépések után várhatóan októbertől újabb tíz százalékkal csökkenhet a lakossági áram-, gáz- és távhőszolgáltatás ára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×