eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fidesz: új autók és állomások is segítik a megújuló mentőszolgálatot

A Fidesz szerint a mentőszolgálat megújulását jelenti, hogy az új mentésirányítási rendszer bevezetésén túl hamarosan csaknem kétszáz új mentőautó áll szolgálatba, 48 mentőállomás megújul és 22 új épül.

A nagyobbik kormánypárt erről annak apropóján tájékoztatta kedden közleményben az MTI-t, hogy Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár bejelentette: a jövő év közepéig a kor technikai színvonalának megfelelő informatikai alapú mentésirányítási rendszert vezetnek be az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ).

"Mindez azt jelenti, hogy a szocialisták kormányzása idején tapasztalt leépüléssel szemben ma biztosított a mentőszolgálat jövője" - olvasható a párt sajtóirodája által kiadott kommünikében.

A Fidesz minden segítséget megad a betegek és sérültek biztonsága érdekében a mentőszolgálat fejlődéshez - írták. Példaként említik, hogy a mentőszolgálatnál dolgozó orvosok és szakdolgozók is részesei az egészségügyi dolgozók béremelési programjának. A mentőorvosok szakmai fejlődését pedig képzési programok segítik; Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Székesfehérvárott szimulációs oktatási központok létesülnek számukra. Ugyanakkor, a program keretében ösztöndíjprogram indult a mentőápolóknak is - közölte a Fidesz.

Szócska Miklós kedden arról számolt be: a 2,5 milliárd forint értékű informatikai fejlesztés legfontosabb célja, hogy a riasztástól számított 15 percen belül a helyszínre érkezzen a mentők 90 százaléka.

Ugyancsak fontos törekvés a hozzáférési egyenlőtlenségek csökkentése a sürgősségi ellátás területén - közölte az államtitkár.

A mentésirányítási rendszerben olyan informatikai környezetet alakítanak ki, amely biztosítja, hogy a segélyhívás után a telefonálótól megszerzett információ azonnal a kivonuló mentőcsapat rendelkezésére álljon. A mentésirányító központban a rendszer térképen jeleníti majd meg a helyszínt, és a legközelebbi mentőegység azonnal indítható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×