eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Lövöldözés Várpalotán: három halott

Meghalt a vasárnap reggeli várpalotai lövöldözés másik áldozata is, a 68 éves nő a veszprémi kórházban belehalt sérüléseibe - közölte Anda György, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója.

A megyei főkapitány-helyettes elmondta: vasárnap fél nyolc előtt lakossági bejelentést kaptak arról, hogy valaki lövöldözik Várpalotán, a Krúdy Gyula utcában. Reggel 7 óra körül K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra.

Mire a rendőrök a helyszínre értek, a mentők egy 68 éves nő és egy 38 éves férfi életéért küzdöttek. A meglőtt férfi a helyszínen meghalt, a nő később a kórházban belehalt életveszélyes sérüléseibe - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a bűncselekmény után az elkövető hazament és bezárkózott a saját otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak az 58 éves helyi férfi házába, és megállapították, hogy öngyilkos lett, felakasztotta magát.

Anda György sajtóinformációkat cáfolva kiemelte: az elkövető nem ejtette túszul a családját, a családtagjai nem voltak a gyilkosság helyszínén. A tettes élettársa és az egyik gyereke a szomszédban lévő házukban tartózkodott, de semmit nem tudtak a történtekről; a nőt és a gyermeket a rendőrség hozta ki az épületből.

A rendészeti igazgató kitért arra, hogy a rendőrség nagy erőkkel zárta körül a környéket.

Az MTI tudósítója a helyszínről kora délután azt jelentette: az utcát mindkét végén kordonnal zárták le, oda a helyszínelés miatt csak az ott lakókat engedik be. Nem mehettek be az utcába a rokonok sem, így a meggyilkolt asszony lánya sem, aki gyermekeivel érkezett és az édesapjával akart beszélni, ezért a férfit hívták ki hozzájuk. A bűncselekmény helyszíne egy csendes, családi házas övezetben van, Várpalota belterületén.

A bűncselekmény esetleges indítékairól, a tettes és az áldozatok közötti kapcsolatról a rendőrség egyelőre nem nyilatkozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×