Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gálszécsy: megfelel-e a leiratnak a Laborc-Portik beszélgetés hangfelvétele?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nemzetbiztonsági bizottság tisztázhatná, hogy megfelel-e a leiratnak a Laborc Sándor és Portik Tamás közötti beszélgetés hangfelvétele - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gálszécsy András.

Az Antall-kormány egykori titokminisztere vezette azt a bizottságot, amely a korábbi titkosszolgálati főnök és az egykori Energol Rt. vezetője közötti, lehallgatott beszélgetés leirata titkosításának feloldását javasolta. Az Alkotmányvédelmi Hivatal hétfőn oldotta fel a dokumentum titkos minősítését, majd a szöveget közzétették a nemzetbiztonsági bizottság honlapján.

Az egykori titokminiszter hangsúlyozta: nem az akkori nemzetbiztonsági szolgálat tisztjeiről derült ki valami, hanem a vezetőjükről. Mint mondta: a szolgálat tisztjei végezték a dolgukat, és az iratokból az derül ki, hogy legfeljebb három személy tudhatott a találkozóról.

Gálszécsy András arról is beszélt, hogy Laborc Sándor vezetői módszereit az jellemezte, hogy nem bízott a saját apparátusában. hozzátette: Laborc Sándor tudhatott arról, hogy lehallgatják. A titkosszolgálat egykori főnöke a napokban azt mondta: nem úgy emlékszik a beszélgetésre, ahogy az a leiratban szerepel. A felvételen Portik Tamás a baloldal választási győzelme érdekében ajánlott fel segítséget a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori vezetőjének, és szóba került az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-ügy is.