eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gálszécsy: megfelel-e a leiratnak a Laborc-Portik beszélgetés hangfelvétele?

A nemzetbiztonsági bizottság tisztázhatná, hogy megfelel-e a leiratnak a Laborc Sándor és Portik Tamás közötti beszélgetés hangfelvétele - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gálszécsy András.

Az Antall-kormány egykori titokminisztere vezette azt a bizottságot, amely a korábbi titkosszolgálati főnök és az egykori Energol Rt. vezetője közötti, lehallgatott beszélgetés leirata titkosításának feloldását javasolta. Az Alkotmányvédelmi Hivatal hétfőn oldotta fel a dokumentum titkos minősítését, majd a szöveget közzétették a nemzetbiztonsági bizottság honlapján.

Az egykori titokminiszter hangsúlyozta: nem az akkori nemzetbiztonsági szolgálat tisztjeiről derült ki valami, hanem a vezetőjükről. Mint mondta: a szolgálat tisztjei végezték a dolgukat, és az iratokból az derül ki, hogy legfeljebb három személy tudhatott a találkozóról.

Gálszécsy András arról is beszélt, hogy Laborc Sándor vezetői módszereit az jellemezte, hogy nem bízott a saját apparátusában. hozzátette: Laborc Sándor tudhatott arról, hogy lehallgatják. A titkosszolgálat egykori főnöke a napokban azt mondta: nem úgy emlékszik a beszélgetésre, ahogy az a leiratban szerepel. A felvételen Portik Tamás a baloldal választási győzelme érdekében ajánlott fel segítséget a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori vezetőjének, és szóba került az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-ügy is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×