eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

A BKV-ellenőrök a város bármely pontján felbukkanhatnak

Meghosszabbítják a jegypénztárak nyitva tartását, lesznek közös kerékpáros és buszsávok, továbbá újabb alacsonypadlós buszok állnak forgalomba. A többi között erről is beszámolt a héten Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

Augusztustól bővül a jegyvásárlás a fővárosban, több helyen hosszabb nyitva tartással üzemelnek a pénztárak - jelentette be Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Hozzátette: tendert írnak ki több száz modern automata beszerzésére, ezek jövőre kerülhetnek forgalomba.

Vitézy Dávid kiemelte, hogy nemcsak jegyvásárlás javul Budapesten, hanem buszközlekedés is, miután több vonalon újabb alacsony padlós járművek állnak forgalomba. A BKK vezérigazgatója arról is beszélt, hogy augusztustól tíz közös autóbusz-sávban a buszok mellett a kerékpárok is használhatják a buszsávokat.

Szintén javulhat a közlekedés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér irányába, mivel egész nap legfeljebb tízpercenként indulnak buszok. Új jártok indulnak majd Solymárra is, amelynek köszönhetően új kapcsolat alakul ki az esztergomi vasútvonallal - tette hozzá Vitézy Dávid.

Nem az Árpád híd van a legrosszabb állapotban, a fővárosban, a közeljövőben várhatóan nem kell felújítani - mondta a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Vitézy Dávid kiemelte, hogy az 1-es villamos vonalán a munkálatok jövőre kezdődhetnek. Vitézy Dávid kiemelte, hogy leginkább a Lánchíd és a Pető híd felújítására lenne szükség. Várhatóan jövőre döntenek a Lánchíd felújításáról.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a közbeszerzési pályázat lezárult, egy éven belül elkészülhet a 2008 tavasza óta lezárt Baross tér felszíni rendezése. Vitézy Dávid kiemelte, hogy a 4-es metró állomásainak felszíni rendezése 2013-ban gyorsulhat fel, a többi között a Móricz Zsigmond körtéren, a Kálvin téren szintén jövőre fejezhetik be a munkálatokat.

Átszervezik az ellenőrök munkáját is, a jövőben nem egységesen Bosnyák térről indulnak, így a reggeli csúcsidőben város bármely pontján felbukkanhatnak - tette hozzá Vitézy Dávid.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×