eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kétszázezer bántalmazott, elhanyagolt gyerek Magyarországon - lapszemle

A hazai gyerekek tíz százaléka, több mint kétszázezren veszélyeztetettek - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, megkapja a nyomravezetői díjat Szebeni István.

Az OECD-országok között a negyedik legrosszabb helyen áll Magyarország a verés vagy ellátatlanság miatt meghalt gyerekek arányát tekintve; Kovács Zsuzsanna, az Országos Gyermek-egészségügyi Intézet munkatársa a Népszabadság csütörtöki számában azt mondta, a hazai gyerekek tíz százaléka, több mint kétszázezren veszélyeztetettek.

A Magyar Nemzet szerint jogerősen is nyomravezetőnek minősítette a Fővárosi Törvényszék Szebeni Istvánt, aki hat éve megtalálta az erdőben a móri bankrablásnál és a veszprémi postásgyilkosságnál használt fegyvert. A polgári peres eljárás végeztével az Országos Rendőr-főkapitányságnak, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnak, illetve a Magyar Postának ötmillió forintot, valamint annak kamatait kell megfizetniük a férfinek.

Az Index cikkéből kiderül, továbbra is dinamikus bővülést mutat a hazai internetes kiskereskedelem. Az internetezők csaknem 80 százaléka használja már a netet vásárlás előtti tájékozódásra, és évről-évre nő a tranzakciót elektronikus úton elindítók száma is.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy a kormányzat megkezdi a tárgyalásokat a tranzakciós illetékről és a biztosítási adóról az érintettekkel. A napilap minisztériumi forrásokból úgy tudja: ma lesz egy tárgyalási forduló a bankok és a kormányzat között, s napokon belül a biztosítókkal is lesz találkozó.

A Portfolio.hu cikke szerint folyamatos expanzió és ésszerűtlen árverseny jellemzi a sokszereplős társasház-kezelési piacot Magyarországon, mely a változékony piaci környezet ellenére egyértelműen koncentrálódik. Az egyre komplexebb szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások térhódítása elkerülhetetlennek tűnik. Annál is inkább, mivel a közeljövőben fordulóponthoz érkeznek a piaci szereplők.

Egy osztrák statisztikai hivatal friss elemzése szerint idén is Magyarország számít az egyik legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak, ahol a legtöbbet ér az osztrákok nyaralásra szánt pénze, írja a Pénzcentrum.hu. A listán hazánkat egyedül Bulgária és Románia előzi meg, ám ezek az országok nem számítanak az osztrákok kedvelt nyaralóhelyeinek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×