eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Lezárta a kivitelező a badacsonyi kilátót

Lezárta a fél éve átadott badacsonyi kilátót a kivitelező, mert azóta sem kapta meg az elvégzett munka ellenértékét.

Borsos Balázs, a kilátót felépítő Fitotron Kft. ügyvezetője szerint a beruházás teljes költségének - csaknem nettó 63 millió forintnak - eddig a 15 százalékát kapták meg, ami az önkormányzati önerő. Hozzátette: a fennmaradó több mint 50 millió forintot a végszámla tavaly novemberi kiállítása óta nem utalták át a cég számlájára. Borsos Balázs hangsúlyozta: a késedelem okára nem kaptak magyarázatot, a hiányzó összeg pedig a vállalat működését veszélyezteti.

Krisztin N. László független polgármester közölte: az önkormányzat tulajdonában lévő kilátót még tavaly novemberben adták át, a pályázati önerőt már kifizették a kivitelezőnek, de az uniós projektekben közreműködő VÁTI Nonprofit Kft. még nem fizetett.

A Badacsony legmagasabb pontján lévő 18 méter magas Kisfaludy-kilátó megépítéséhez Badacsonytomaj önkormányzata uniós pályázaton 83 millió forint támogatást nyert, a beruházás teljes költsége mintegy bruttó százmillió forint volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×