eur:
392.14
usd:
366.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Többen meghaltak Korán-égetés elleni afganisztáni tüntetésen

Öt ember meghalt, 46 pedig megsebesült szombaton a dél-afganisztáni Kandahárban, miután zavargásba torkollott egy közelmúltbeli egyesült államokbeli Korán-égetés miatt rendezett tüntetés - közölte a tartományi kormányzó szóvivője.

A helyi kórház egyik orvosa elmondta, hogy a holttesteket, illetve a sebesülteket lőfegyverből leadott lövések, illetve kődobálás okozta sérülésekkel szállítottak be a kórházba.

Az incidens körülményei egyelőre nem ismertek. Kandahár a vallási fanatikus muzulmán tálib mozgalom egyik fellegvárának számít Afganisztánban.

A Korán-égetés miatti tiltakozó afgán tüntetők pénteken megrohanták az észak-afganisztáni Mazari-Sarífban lévő ENSZ-képviseletet, s legalább 12 embert megöltek, köztük hét ENSZ-alkalmazottat.

Terry Jones amerikai keresztény lelkipásztor, aki tavaly a nemzetközi tiltakozás hatására elállt a koránégetéstől, március 20-án mégis elégette a muzulmánok szent könyvének egy példányát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×