eur:
392.12
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ötmilliárd forintnyi támogatást kapnak az árvízkárosult családok

A segélyszervezetektől összesen két-, az államtól pedig hárommilliárd forint támogatásra számíthatnak azok a családok, amelyeknek a háza a júniusi áradáskor megsemmisült vagy lakhatatlanná vált - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője az után, hogy tájékoztatást kapott a karitatív szervezetek vezetőitől az árvízkárosultaknak nyújtott eddigi segítségről.

A most részleteiben is közölt adatok fő számai megegyeznek az augusztus elején kiadott előzetes adatokkal.Bakondi György, az árvízi védekezés és újjáépítés irányítására kinevezett miniszteri biztos elmondta: az árvízkárosultak közül senki nem marad segítség nélkül. Október végéig mindegyiküknek megteremtik az elemi lakhatás feltételeit, és ehhez az állami támogatások mellett a karitatív szervezetek felajánlásai is jelentős mértékben hozzájárulnak.

Az OKF vezetője példaértékűnek nevezte a segélyszervezetekkel való eddigi együttműködést. Közlése szerint a hatékonyabb segítségnyújtás érdekében ezentúl hetente kap adatokat a katasztrófavédelem arról, hol és milyen segítséget adtak a karitatív szervezetek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×