eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb tornádók Magyarországon! - Videó

Egy napon belül három tornádót észleltek Magyarországon. Hétfőn Mezőkövesden és Diósjenőn is földet ért egy felhőtölcsér. A Nógrád megyei Diósjenőn a viharos forgószél háztetőket bontott meg, fákat csavart ki, a fák villanyvezetékekre és autókra dőltek - tájékoztatta a tornádóról a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Vasárnap Eger mellett, hétfőn pedig Mezőkövesden észleltek tornádót - írta az Időkép. Mezőkövesd aljegyzője, Fekete Zoltán az MTI-nek elmondta: "Félelmetes volt, ilyet még nem láttunk, a fekete tölcsér pillanatok alatt ért ide, diónyi nagyságú jéggel, hatalmas felhőszakadással".

Fekete Zoltán közölte: azt egyelőre nem tudni, hogy a jég okozott-e károkat, de a hatalmas felhőszakadás miatt a város utcáin hömpölygött a víz, leállt a járműforgalom.

Kazincbarcikán és környékén hatalmas széllel érkezett a zivatar, és szinte néhány perc alatt besötétedett.

Sötétségbe borult Miskolc is, a várost hat óra után néhány perccel érte el a heves esőzéssel, erős széllel járó vihar. Aki tehette, gépkocsiját biztonságos helyre vitte, megteltek a mélygarázsok is. A városlakókban ugyanis még él a 2004-es hatalmas jégverés emléke, akkor autók százait verte el a tyúktojás nagyságú jég, és házak sokaságában is óriási károkat okozott.

Bódvaszilason hétfő kora este teniszlabda, tojás nagyságú jég esett. A helyiek szerint csak annak köszönhető, hogy nem lett nagyobb kár, hogy igen rövid ideig tartott, így mindössze néhány darabot szedtek össze az udvarokról.

Vasárnap kora délután jelentős pusztítást végzett Szolnok térségében egy hirtelen kialakult zivatarcella, mely észak-északkeleti irányba haladva Hevesen is viharos kifutószelet okozott, számost településről jelentettek jégesőt.

Ami a legérdekesebb volt: az örvénylő zivatarfelhőből tornádót kaptak lencsevégre Eger mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×