eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem lepte meg Lajcákot a magyar lépés

A szlovák külügyminisztert nem lepte meg, hogy Sólyom László tavaly augusztusi meghiúsított révkomáromi látogatása ügyében Magyarország az Európai Bírósághoz fordult.

"Ezt abban az összefüggésben értelmezem, hogy Magyarországnak ebben az ügyben lépnie kell, mert ellenkező esetben a szlovák félnek adna igazat" - jelentette ki Miroslav Lajcák a kormány ülése után szerdán Pozsonyban.

A magyar kormány szóvivője kedden közölte: az Európai Bírósághoz fordul Magyarország azért, mert Szlovákia tavaly augusztusban nem engedte be az országba Sólyom László köztársasági elnököt.

Lajcák megismételte: Sólyom tervezett látogatása nem volt összhangban a jószomszédi kapcsolatok szellemével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×