eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bajnai: A kormány egy fillér indokolatlan profitot sem engedhet meg a gázszolgáltatóknak

Egyetlen fillér indokolatlan extraprofitot sem engedhet meg a kormány a gázszolgáltatóknak - jelentette ki Bajnai Gordon hétfőn Budapesten. A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány határozottan lépett fel a szolgáltatók felé a gázár kialakításának kérdésében.

A miniszterelnök megtekintette a Kőbánya-újhegyi lakótelepen zajló panelkorszerűsítés eredményeit, a helyszínen Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-jelölt és Simon Gábor, a terület szocialista országgyűlési képviselőjelöltje kísérte végig.

A bejárás végén tartott sajtótájékoztatón a miniszterelnök elmondta: "az elmúlt hét évben összesen 284 ezer lakást újítottak fel, ennyi lakásban lett olcsóbb a fűtés, évente 120-150 ezer forint megtakarítást hozva családonként." A gázárról szólva elmondta: az elmúlt évben sikerült azt az infláció mértéke alatt tartani.

A miniszterelnök felidézte a válságkezelés legfontosabb intézkedéseit. Ismertette: a közbiztonság javítása érdekében Kőbányán is munkába állnak a településőrök. Hozzátette, hogy közüzemi fogyasztóvédelmi jogszabály-módosító csomagjával a kormány egyszerűbbé, átláthatóbbá teszi a szolgáltatókkal való elszámolást és kapcsolattartást a villany- és gázfogyasztók számára.

Bajnai Gordon újságírói kérdésre az április 1-i gázáremelés tervéről elmondta: a gáz ára tavaly április 1-hez képest az inflációt el nem érő mértékben emelkedett, de elviselhető szinten maradt. Szollár Domokos kormányszóvivő ezt úgy egészítette ki, hogy a gázért tavaly óta 2,4 százalékkal kevesebbet kell fizetniük az embereknek.

Bajnai Gordon a sajtótájékoztatón ismertette: határozottan léptek fel a szolgáltatók felé a gázár kialakításának kérdésében. Mint mondta: "Egyetlen egy fillér indokolatlan extraprofitot sem engedhet meg a kormány". Úgy folytatta: a gázszolgáltatók által elvárt 17-20 százalék helyett 10 százalék alatt tartották az átlagos gázár-növekedést. A miniszterelnök a gázár emelkedésének okairól szólva elmondta: leginkább a görögországi válság begyűrűzése játszott közre a gázár emelkedésében.

Bajnai Gordon a Kőbánya-újhegyi fejlesztésekről szólva ismertette: a kormány a válságkezelés intézkedései között a településőrök rendszerének kialakításával a közbiztonságot is javította. Kőbányán hamarosan tizenegy településőr kezdi meg munkáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×