Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tizenegy üggyel kezdené a Fidesz az elszámoltatást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tíz plusz egy üggyel kezdené a Fidesz kormányra kerülése után az elszámoltatást, a felelősségre vonást: ezek közé tartozik a BKV \"szétlopása\", a kormányzati negyed, a sukorói kaszinóberuházás, a bábolnai földeladás, a Magyar Televízió székházának építése, a Magyar Posta székházának eladása, a \"ferihegyi történések\" - így a Malév privatizációja, majd visszaállamosítása -, a 2006. októberi 23-i események, a gazdaság adatainak meghamisítása, az állami vezetők végkielégítésének ügye, valamint az állami vezetők offshore érdekeltségeinek vizsgálata - közölte sajtótájékoztatóján Lázár János országgyűlési képviselő.

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: "ez csak a kezdet, és nem a vég".

Azért ezeket az ügyeket választották először, mert kivétel nélkül szimbolikusak - indokolt Lázár János.

A politikus azt mondta, a következő parlamenti pártoknak meg kell akadályozniuk, hogy az ügyekben érintett politikusok a mentelmi jog mögé bújva ússzák meg a felelősségre vonást. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: Magyarországon a közbizalom helyreállításának a mentelmi jog újraszabályozása lesz az egyik sarkalatos pontja a politikusok felelősségvállalását illetően. "A mentelmi jog újragondolása húsz év után aktuális Magyarországon" - fogalmazott.

Annak, hogy Magyarország társadalmi, gazdasági, morális csődben és káoszban van, az az oka, hogy létezik egy olyan csoport, amelynek tagjai a törvények fölé helyezték magukat az elmúlt időszakban: ők az ország választott tisztségviselői - vélekedett.

Mint fogalmazott, a lakosság által elszenvedett megszorításokkal "visító ellentétben" áll az a lopás és korrupciós hullám, amely kezdettől fogva végigkíséri az MSZP és az SZDSZ kormányzását. A jövő nem kezdődik el anélkül, hogy az elmúlt nyolc év kormányzásáért a szocialistákat és a szabad demokratákat ne számoltatnák el - jelentette ki Lázár János.

Hangsúlyozta, az elszámoltatásnak alkotmányos és törvényes keretek között kell zajlania, és nem jelenthet leszámolást. Szólt arról is, hogy a Fidesznek, ha kormányra kerül, azzal kell kezdenie az elszámoltatást, hogy minden adatot és információt nyilvánosságra hoz.