Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Délelőtt is tárgyal az MDF és az SZDSZ

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Délelőtt tárgyal tovább az MDF és az SZDSZ a budapesti és az országos listáról. Az SZDSZ Választási Operatív Testülete éjszakába nyúlóan tárgyalt, a megbeszélés egy részén részt vett Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese is.

Retkes Attila, az SZDSZ elnöke újságíróknak azt mondta: történtek előrelépések azért, hogy teljesüljön korábbi politikai megállapodásuk, de - mint fogalmazott - az egyes személyeknél fontosabb, hogy a demokratikus középnek, Bokros Lajos vezetésével legyen parlamenti képviselete.

A Távirati Iroda úgy tudja, hogy a szabad demokraták a megegyezés feltételéül szabnák, hogy a fővárosi listát vezető Bokros Lajost Ikvai-Szabó Imre kövesse és az MDF-es Debreceni József csak a harmadik helyre kerüljön.

Az MDF országos listáját Dávid Ibolya vezeti. Õt Herényi Károly elnökhelyettes, Kajdi József, az MDF kabinetvezetője, Makay Zsolt választmányi elnök, Pusztai Erzsébet pártigazgató, Karsai Péter elnökségi tag, Retkes Attila, az SZDSZ elnöke, Nagy Tamás, Somogyi Zoltán kampányfőnök és Juhász Zoltán követi. A budapesti területi listát Bokros Lajos vezeti, akit Debreczeni József követ.

Az SZDSZ 5 fős listáját Retkes Attila pártelnök vezeti, majd a többi helyen Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, Skaliczki Andrea, az országos tanács elnöke, Szentkuti Károly Győr- Moson-Sopron megyei elnök és Iván János, a párt XXII. kerületi képviselőjelöltje szerepel.