eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Adócsökkentést várnak a cégvezetők az új kormánytól - hetilapszemle

A Figyelő által közölt vállalatvezetői felmérésből kiderül: az üzleti döntéshozók elődjének lényegesen megjavított folytatásaként értékelik a Bajnai-kormány tevékenységét. A Heti Válasz Járai Zsigmonddal közöl interjút, amelyben az egykori jegybankelnök kifejti: az új kormány első intézkedéseinek egyike a korrupciós csatornák elzárása kell, hogy legyen.

A Figyelő által közölt vállalatvezetői felmérésből kiderül: az üzleti döntéshozók elődjének lényegesen megjavított folytatásaként értékelik a Bajnai-kormány tevékenységét. Bírálják ugyanakkor az áfa-változtatást, a béren kívüli juttatások megadóztatását, a jövedéki adó emelését és a kabinet által bevezetett rehabilitációs adót. A kutatásból kiderül az is, hogy akik a szűk mozgástéren belül látnak manőverezési lehetőséget, azoknak a többsége inkább a Fideszben bízik. A vállalatvezetők által az új kormány számára megfogalmazott elvárások között első helyen szerepel az adócsökkentés és az adórendszer egyszerűsítése. Kiemelten fontosnak tartják a munkabérek után fizetendő járulékok csökkentését és a munkahelyteremtést; és sokak kívánsága a forintárfolyam stabilizálása, a hazai tulajdonú kkv-k támogatása, a beruházások ösztönzése valamint az adminisztrációs terhek csökkentése is.

A Heti Válaszban interjút olvashatnak Járai Zsigmonddal. Az egykori jegybankelnök kifejti: az új kormány első intézkedéseinek egyike a korrupciós csatornák elzárása kell, hogy legyen; a költségvetésből pedig ki kell húzni a felesleges kiadásokat. Az interjúból az is kiderül: Járai Zsigmond szívesen részt venne a Fidesz gazdaságpolitikájának kialakításában, ám aligha jegybankelnökként, mivel az a szék még hosszú ideig foglalt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×