eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Változik a munkaviszonyra vonatkozó szabályozás

Az idén jelentősen változik a munkaviszonyra vonatkozó szabályozás, ami az alkalmi munkavállalói könyvet, a munkáltató jogutód nélküli megszűnését, a munkaerő-kölcsönzést, valamint a gyermekgondozási segélyt érinti.

Április 1-jétől az alkalmi munkavállalói kiskönyvet az úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatás váltja fel. A munkáltató ezután is köteles meghatározott tartalmú munkaszerződést kötni a munkavállalóval, ha a munkavégzés egybefüggően meghaladja az 5 napot, és ezt jelentenie is kell az adóhatóságnak.

Ha a foglalkoztatás nem haladja meg az 5 napot, elegendő jelenléti ívet vezetni, de a bejelentés ekkor is kötelező. Egyszerűsített munkavégzésnek számít az alkalmi jellegű munkaviszony, ha annak időtartama évente legfeljebb 90 naptári nap; az idényjellegű munkaviszony, ha a munkavégzés nem haladja meg a 31 napot, valamint a természetes személy háztartásában, továbbá a kiemelten közhasznú szervezetek által létesített munkaviszony.

A most megszűnő munkavállalói kiskönyvet júlus végéig kell leadni a Munkaügyi Hivatalnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×