eur:
392.15
usd:
366.32
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor vezet

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vezeti a Fidesz-KDNP országos és Fejér megyei listáját is az áprilisi országgyűlési választáson - jelentette be Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tájékoztatása szerint az országos lista első húsz helyén Orbán Viktor után Schmitt Pál, Horváth János, Wittner Mária, Semjén Zsolt, Kövér László, Navracsics Tibor, Lezsák Sándor, Jakab István, Szatmáry Kristóf, Turi-Kovács Béla, Farkas Flórián, Ágh Péter, Pelczné Gáll Ildikó, Varga Mihály, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos, Harrach Péter, Tarlós István és Kubatov Gábor szerepel.

Arra a felvetésre, hogy ha sok egyéni választókerületet megnyernek, akkor az országos listáról nagyon kevés befutó helyük lehet, Kövér László úgy reagált: a felvetés jogos, hiszen mind a 176 körzetben a Fidesz jelöltjei indulnak a legnagyobb eséllyel a mandátumért. Rámutatott, akár még az is előfordulhat, hogy csak egy mandátumot szereznek az országos listáról.

Elmondta azt is, hogy Wittner Mária kivételével az országos lista első 19 helyén szereplő politikusukat a területi listákon is szerepeltetik.

A választmány véglegesítette a megyei listákat is, amelyeket a Tolna megyei kivételével - amely esetében egy tartózkodó szavazat volt - egyhangúlag fogadtak el.

Kövér László beszámolt arról is, hogy az országos lista első húsz helyén túlmenő helyeket a választási egyeztető bizottság saját hatáskörben tölti majd fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×