eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Stumpf: Kölcsönös az érdek, hogy jó vágányra álljon az ország nemzeti vonata

A Századvég Alapítvány elnöke szerint a jelenlegi problémák súlyosabbak, így a megoldásoknak összetettebbnek kell lennie, mint amennyire ezt sok szakértő láttatja. Stumpf István az InfoRádiónak azt mondta: van esély az együttműködés kultúrájának kialakítására.

Ha nem a kölcsönösen gerjesztett félelmek időszaka jön, hanem az egymás iránti nyitottságé, akkor van esély az együttműködés kultúrájának kialakítására - mondta az InfoRádiónak a Századvég Alapítvány elnöke.

Stumpf István szerint mindenki józanul számot vet azzal, hogy ez így tovább nem folytatható, és azzal is, hogy a következő kormánynak sikeresnek kell lennie ahhoz, hogy az ország előre tudjon lépni. Így kölcsönös érdekeltség teremtődhet abban, hogy jó vágányra állítsuk az ország nemzeti vonatát, ahol van esély arra, hogy előre tudjon menni, és egyre többen szállhassanak fel rá - fejtette ki, hozzátéve: ezt az esélyt kell kihasználnia az új kormánynak.

A jelenlegi probléma súlyosabb, a megoldási mód összetettebb, és szélesebb társadalmi konszenzus kell hozzá, mint a választás megnyerése, és ezért fontos, hogy minél nagyobb felhatalmazást kapjon az új kabinet - vélekedett a politológus.

Stumpf István kiemelte: már nincsenek olyan illúziók, mint a rendszerváltás hajnalán vagy az uniós csatlakozáskor, hogy elérjük az osztrák életszínvonalat. Józanabb az emberek gondolkodása, ez lehet az a közös platform, amire építeni lehet egy hosszú távú stratégiát - tette hozzá.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×