eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága Pest megyében

Nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága a Pest megyei Bugyi, Dömsöd és Apaj területén - közölte Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság

Az elöntött terület nagysága eléri a 3.100 hektárt - olvasható a közleményben. Vasárnap az akkori tájékoztatás szerint 2.650 hektár terület állt víz alatt.

A vízügyi igazgatóság hétfőn arról is tájékoztatott, hogy Szigetbecse területén a szigetbecsei holtág, illetve a III/6. csatorna vízszintje jelentősen emelkedett, 20-30 centiméterrel a mértékadó vízszint feletti vízállás alakult ki, így szükségessé vált a szigetbecsei szivattyútelep beindítása és munkaidőn túli üzemeltetése.

Kitért arra, hogy a XXX. csatorna vízmagassága Ürbőnél ismét a mértékadó szint fölé emelkedett, a belvizek "további kormányzását gravitációsan nem tudják tovább biztosítani". A veszélyeztetett területek mentesítése, illetve a belvíz befogadási feltételeinek javítása érdekében a ráckevei (soroksári) Duna-ág vízszintjének további csökkentésével megteremtették a műszaki feltételeket a szúnyogi szivattyútelep üzembe helyezéséhez, ezt követően megkezdődött a belvíz átemelése a Dunába.

A szigetbecsi, a ráckevei és a szúnyogi szivattyútelepen másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben.

Az igazgatóság közölte azt is, hogy a Zagyva áradása következtében a mátraverebélyi tározó környékén ismét nagyobb mennyiségű kommunális hulladék halmozódott fel, így újból elrendelték a harmadfokú vízminőségi védelmi készültséget, továbbá megkezdték a hulladék összegyűjtését és eltávolítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×