eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Török Gábor: Orbán Viktor minden kitűzött célját elérte

Orbán Viktor célja az volt, hogy minél több választót szólíthasson meg, de ne kösse meg a saját kezét kormányra kerülése esetére. Mindezt sikerült is elérnie az évértékelő beszéddel - vélekedett az InfoRádiónak Török Gábor, a Vision Politics igazgatója.

Ezzel a beszéddel Orbán Viktornak leginkább az volt a célja, hogy egyrészt ne adjon semmilyen újabb támadási felületet az ellenfeleinek, másrészt ne kösse meg a saját kezét a későbbi kormányzását illetően, harmadrészt pedig megfogalmazzon olyan fontos üzeneteket, amelyeket már eddig is mondott, de most összefoglalta azokat - összegezte az InfoRádiónak Török Gábor.

A politológus szerint az üzeneteknek három kulcsmomentuma van. Egyrészt, hogy a szocialista kormányzást Gyurcsány-korszaknak tekinti, amely alapvetően gyenge és ártalmas időszak a magyar politikában. Másrészt, hogy az ő kormányzása a józanészre alapszik és alapvetően erős államot feltételez. Harmadrészt pedig, hogy ez a kormányzás nem a szélsőségeke, hanem sokkal inkább ebben az értelemben a mértékletességé lesz - vagyis azok a megoldások, amelyeket a szélsőségek - Török Gábor feltételezése szerint alapvetően a Jobbik - kínál, azok Orbán Viktor szerint elfogadhatatlanok és károsak.

Török Gábor szerint Orbán Viktornak a beszéddel teljesen sikerül elérnie a célját: azt, hogy ne sértsen érdekeket. Úgy véli, hogy a beszéd hosszú időre visszatekintve is a leginkább centrista, középre szóló, másképp fogalmazva: esernyő jellegű volt. Olyan esernyőt kínál, amely alá mindenki odaállhat, kivéve a nevesített politikai ellenfeleket - az MSZP-t és a Jobbikot, pontosabban csak magukat a pártokat, nem pedig a szavazóikat.

Mindenki más számára felkínálta a csatlakozás lehetőségét a beszéd. Orbán Viktor ugyanis olyan közös értékeket, általános gondolatokat, és egyébként mindenki által vágyott célokat fogalmazott meg, amelyek megkönnyítik, hogy a lakosság nagy többsége - akiknek a jelentős száma már ma is Fidesz-szavazó - támogathassák - vélekedett Török Gábor.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×