Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: Mádi László szembement a párttal, nem indulhat a választáson

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem indulhat Mádi László a Fidesz listáján a tavaszi országgyűlési választáson, mivel szembement a párt álláspontjával - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. A Fidesz lakáspolitikusa csütörtökön, a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete rendezvényén azt mondta: az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető

A Fidesz álláspontja világos és egyértelmű: elutasítja az ingatlanadót, amelynek bevezetése "igazságtalan, tisztességtelen és rossz döntése volt a kormánynak" - írta közleményében Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője.

A kommüniké szerint Mádi László csütörtökön a Fidesz álláspontjával ellentétesen nyilatkozott, ezért nem szerepelhet a Fidesz listáján az országgyűlési választáson.

A Fidesz lakáspolitikusa csütörtökön, a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete rendezvényén azt mondta: az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető.

Mádi László nem adott konkrét programot a Fidesz lakás-, illetve adópolitikájára, de alapelvként rögzítette, hogy stratégia és partnerség szükséges a továbblépéshez. Problémaként említette, hogy amíg a lakbér és a lakáshitel törlesztőrészlete azonos, addig az emberek tulajdont akarnak szerezni.

Ugyanakkor a törlesztést sokan nem bírják fizetni, őket egy rugalmas rendszerben bérlakáshoz kell juttatni - jelezte.

A lakáshitelekkel kapcsolatban a bankok és a lakosság között álló pénzügyi vállalkozások jogi szabályozását nevezte sürgető feladatnak a Fidesz lakáspolitikusa.

Mádi László 1988 áprilisában lépett be a Fideszbe, amelynek 1990 óta parlamenti képviselője.