eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fidesz: Mádi László szembement a párttal, nem indulhat a választáson

Nem indulhat Mádi László a Fidesz listáján a tavaszi országgyűlési választáson, mivel szembement a párt álláspontjával - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. A Fidesz lakáspolitikusa csütörtökön, a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete rendezvényén azt mondta: az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető

A Fidesz álláspontja világos és egyértelmű: elutasítja az ingatlanadót, amelynek bevezetése "igazságtalan, tisztességtelen és rossz döntése volt a kormánynak" - írta közleményében Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője.

A kommüniké szerint Mádi László csütörtökön a Fidesz álláspontjával ellentétesen nyilatkozott, ezért nem szerepelhet a Fidesz listáján az országgyűlési választáson.

A Fidesz lakáspolitikusa csütörtökön, a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete rendezvényén azt mondta: az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető.

Mádi László nem adott konkrét programot a Fidesz lakás-, illetve adópolitikájára, de alapelvként rögzítette, hogy stratégia és partnerség szükséges a továbblépéshez. Problémaként említette, hogy amíg a lakbér és a lakáshitel törlesztőrészlete azonos, addig az emberek tulajdont akarnak szerezni.

Ugyanakkor a törlesztést sokan nem bírják fizetni, őket egy rugalmas rendszerben bérlakáshoz kell juttatni - jelezte.

A lakáshitelekkel kapcsolatban a bankok és a lakosság között álló pénzügyi vállalkozások jogi szabályozását nevezte sürgető feladatnak a Fidesz lakáspolitikusa.

Mádi László 1988 áprilisában lépett be a Fideszbe, amelynek 1990 óta parlamenti képviselője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×