eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szőlészek és borászok szerint nem kell erőmű Tokaj-hegyaljára

Továbbra sem indokolja semmi, hogy a történelmi borvidék kapujában, Szerencsen szalmatüzelésű erőmű épüljön - reagált a Tokaj Reneszánsz-Tokaji Nagy Borok Egyesülete és a Tokaji Bormívelők Társasága a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság múlt héten hozott ítéletére, amely jogszerűnek tartja a létesítmény környezetvédelmi engedélyének kiadását.

A borvidék értékeit képviselő borászok szerint a kormány és a parlament két mulasztásban vétkes: nem alkotta meg a világörökségi értékek védelmét biztosító törvényt, valamint amikor a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék világörökségi címet kapott, nem gondoskodott a megfelelő, nemzeti szintű jogi védelméről.

A BHD Hőerőmű Zrt. Szerencs határában egy 50 megawatt teljesítményű szalmatüzelésű hőerőmű építését tervezi, és bár a projekt megvalósítása ellen környezetvédők, borászok és civil szervezetek egyaránt tiltakoztak, a szükséges engedélyeket a beruházó megkapta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×