eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin

Az immunterápia hatása felülmúlhatatlan

Egy 10 évre visszatekintő vizsgálat szerint az immunterápia harmadával csökkenti az allergiával kapcsolatos egészségügyi kiadásokat a gyermekeknél, a gyógyszerkiadásokat pedig 16 százalékkal.

Az immunterápia az egyetlen kezelési mód, amellyel csökkenteni lehet az allergiás orrnyálkahártya-gyulladást, valamint azt, hogy ebből asztma vagy más szövődményes betegség alakuljon ki - állítják egyesült államokbeli kutatók.

Míg az allergiások számára ma már széles körben rendelkezésre állnak gyógyszerek és kezelési módok, ezek általában tüneteket kezelik, nem a kiváltó okot próbálják megszüntetni.

Az immunterápia ugyanakkor befolyásolja az allergia alapmechanizmusát, és módosítja annak természetes kórlefolyását. Hatására a szervezet másként reagál az allergénekre.

A széles körű, az egyes terápiák előnyeit és hátrányait is összehasonlító vizsgálat szerint egyértelműen bizonyítottá vált az immunterápia hosszú távú előnye. A ma még nem túl elterjedt eljárást összesen 2 770 gyermek adatainak áttekintése után végezték. A gyermekek mindegyike átesett az immunterápián.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×