Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyomozás a 4-es metró építése és a Margit híd felújítása kapcsán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást rendelt el a 4-es metró építése és a Margit híd felújítása kapcsán a Fővárosi Főügyészség - számolt be a köztévé szerda esti Híradója.

A büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen indult, gyanúsított még nincs. Az ügyben Karsai Péter független országgyűlési képviselő fordult az ügyészséghez - hangzott el.

Karsai Péter a legfőbb ügyésznek írt levelében "irreálisan drágának" nevezte a közpénzből megvalósuló két fővárosi nagyberuházást.

Utalt arra, hogy a Margit híd felújítására a Fővárosi Önkormányzat az eredeti tervekben szereplő 13 milliárd helyett 26 milliárd forintos költségvetést fogadott el.

Az MDF-es politikus tisztességtelen eljárást gyanít a 4-es metró építése kapcsán is, ahol a költségek szerinte 195-ről 511 milliárd forintra nőttek.

A levelét az ügyészség feljelentésnek értékelte és mindkét ügyben elrendelte a nyomozást - mondták el a hírműsorban.

Karsai Péter a Híradónak azt mondta: örömmel tölti el, hogy az ügyészség a beadványa nyomán eljárást kezdeményez, és megvizsgálja az ügyet.

Az ügyészség a büntetőeljárás lefolytatására a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölte ki.

Karsai Péter november 25-én, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: korrupciógyanús ügyeket szeretne az ügyészség figyelmébe ajánlani, ezért írásbeli kérdést nyújtott be a legfőbb ügyészhez, amelyben azt kérdezi: tervezi-e a Legfőbb Ügyészség, hogy vizsgálatot indít a Margit híd felújításának irreálisan magas költsége ügyében, valamint kivizsgálják-e a 4-es metró egyre növekvő építési költségeinek megalapozottságát.

Akkor kitért arra is, miután az Állami Számvevőszék jelentős szabálytalanságokat talált a metróberuházás kapcsán, októberben az Európai Bizottság tizenegy rendbeli, a nyílt pályázat mellőzésével kötött szerződésre hivatkozva vont meg 43 milliárd forintnyi uniós támogatást.