eur:
392.13
usd:
366.48
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Rezidensek és fiatal orvosok tüntettek Budapesten

Szakorvosjelöltek és fiatal orvosok demonstráltak életkörülményeik javításáért csütörtökön Budapesten. Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke a demonstráció előtt elmondta: arra szeretnék felhívni a társadalom figyelmét, hogy a fiatal orvosok "nyomasztó helyzetben" vannak, másod- és harmadállást kénytelenek vállalni, ennek pedig a "betegek isszák meg a levét".

Jelenleg a fiatal orvosok kezdő fizetése nettó 95 ezer forint körül van - jegyezte meg, hozzátéve: azt szeretnék elérni, hogy egy fizetésből meg tudjanak élni, de számháborúba nem szeretne bocsátkozni.

Papp Magor a demonstráción úgy fogalmazott, hogy nemcsak a jövőjüket nem látják, hanem a jelenüket sem. Rámutatott arra, hogy a fiatal orvosok anyagi és munkakörülményei nem teszik lehetővé az egzisztenciateremtést, a szakmai fejlődést és a minőségi munkavégzést.

Kiemelte: a mostani körülmények veszélyeztetik a betegellátást és az egészségügyi rendszer működését. Mint mondta, a jelenlegi tendenciák alapján hosszú távon sem látják a változás lehetőségét.

Az, hogy milyen lesz a jövő egészségügye hazánkban, rajtunk múlik - közölte, majd hozzáfűzte: szeretnének olyan egészségügyben dolgozni, amely a betegeknek biztonságot ad, elérhető és megbízható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×